googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Η τραγωδία στην Αττική έχει ονοματεπώνυμα κ. Τσίπρα

Η τραγωδία στην Αττική έχει ονοματεπώνυμα κ. Τσίπρα
Του Γιώργου Φιντικάκη
Δεν φταίει κανείς μας είπε ο Πρωθυπουργός για τους 87 νεκρούς. Δεν φταίνε τα υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησής του, ούτε οι συνεργάτες του, ούτε η περιφερειάρχης του, ούτε οι αρχηγοί σωμάτων που έχει τοποθετήσει, ούτε οι υπουργοί του, ούτε φυσικά ο ίδιος.
Αλλά η ίδια η αποτυχία της πολιτικής προστασίας γι αυτό που έγινε τη τραγική Δευτέρα στο Μάτι, αφήνοντας πίσω της 87 νεκρούς, μαζί με μια πληθώρα μαρτυριών όσων έζησαν εκείνες τις στιγμές, οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.
Αν υπήρχε ένας τρόπος ο κ. Τσίπρας να περιορίσει τη πολιτική του ζημιά, θα ήταν να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Δηλαδή να πει αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι η τραγωδία στην Αττική έχει ονοματεπώνυμα.
Του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα που φέρει ακέραια την ευθύνη για την ολιγωρία, τις λανθασμένες επιλογές και τον ανύπαρκτο συντονισμό στις κρίσιμες στιγμές.
Του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη που συντόνιζε τις επιχειρήσεις αλλά από χιλιόμετρα μακριά, χωρίς πραγματική εικόνα, και εκ του αποτελέσματος απέτυχε.
Του αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη στον οποίο χρεώνεται ότι έσφαλλε στους υπολογισμούς του για τη φορά της φωτιάς, αλλά όταν ερωτήθηκε αν θα έκανε κάτι διαφορετικά μετά την καταστροφή, ο ίδιος απάντησε «θα έκανα ακριβώς τα ίδια».
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/214409/politiki/2018/i-tragodia-stin-attiki-echei-onomateponuma-k-tsipra.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: