googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Οι Γερμανοί ζητούν ισοδύναμα μέτρα για τον ΦΠΑ στα νησιά

Οι Γερμανοί ζητούν ισοδύναμα μέτρα για τον ΦΠΑ στα νησιά
«Πάγο» στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα που επρόκειτο να γίνει αύριο έβαλε η Γερμανία, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει τη συμφωνημένη αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε ακριτικά νησιά.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε στην συνέντευξη Τύπου του Eurogroup ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, οι χώρες της Ευρωζώνης επικύρωσαν το συμπληρωματικό μνημόνιο της Ελλάδας πλην της Γερμανίας, λόγω «εσωτερικών διαδικασιών» οι οποίες σχετίζονται με  την απόφαση της Αθήνας να μην αυξήσει το ΦΠΑ σε πέντε νησιά.
Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε μεν ότι το ποσό που αφορά τη συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι μεγάλο, πρόκειται για 28 εκατ. ευρώ, αλλά υπήρξε δέσμευση της Ελλάδας ότι θα βρεθούν ισοδύναμα από αλλού στον προϋπολογισμό. 
Πρόκειται για «μια σημαντική δέσμευση που θα επιτρέψει στη γερμανική βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.
Όπως σημείωσε ωστόσο ο επικεφαλής του ESM, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει την τελική δόση των 15 δισ. ευρώ, αλλά η τελική απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης θα ληφθεί όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/212546/oikonomia/2018/-kl-regklingk-tha-kathusterisei-i-dosi-perimenoume-nea-stoicheia-apo-tin-kubernisi-gia-to-fpa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: