googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Καταγγελία σοκ από τον επικεφαλής των εθελοντών δασοπυρόσβεσης: Υπήρχε τεράστιος χρόνος για διάσωση

pyrosvestis01

Σοβαρότατες καταγγελίες για την ολιγωρία που επέδειξαν οι αρμόδιοι και ειδικότερα οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με συνέπεια η φωτιά στην Νταού Πεντέλης να εξελιχθεί σε μία άνευ προηγουμένου τραγωδία στην παραλία και συγκεκριμένα στο Μάτι, κατέθεσε ο επικεφαλής του κλιμακίου εθελοντών δασοπυρόσβεσης Νέας Μάκρης, κ. Δαμιανόγλου.
Ο έμπειρος εθελοντής δασοπυροσβέστης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι έγινε λάθος εκτίμηση στην αρχική εστία φωτιάς, στην Νταού Πεντέλης, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ το σχέδιο Ξενοκράτης για την εκκένωση των περιοχών, ενώ η αστυνομία έκανε επίσης λάθος εκτίμηση, στέλνοντας τον κόσμο μέσα από το Μάτι, με δραματικές συνέπειες.
Όσον αφορά τον διαθέσιμο για εκκένωση χρόνο, ήταν χαρακτηριστική η δήλωσή του: «Το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση, δεν ισχύει. Τη φωτιά εμείς από τον σταθμό, τη βλέπαμε να ανεβαίνει το βουνό, να κατεβαίνει το βουνό, να κατεβαίνει το ένα διάσελο, να κατεβαίνει το δεύτερο διάσελο, να έρχεται στο τρίτο. Υπήρχε τεράστιος χρόνος να γίνει η διάσωση και όχι η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος».
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.protothema.gr/greece/article/808704/kataggelia-sok-apo-ton-epikefalis-ton-ethelodon-dasopurosvesis-upirhe-terastios-hronos-gia-diasosi/#.W1uVNhI04Lk.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: