googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Έπεσαν οι υπογραφές για 20 υδατοδρόμια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Κως εκτός. Πληρώνουμε ακριβά την άθλια δημαρχία Κυρίτση!!!

Μια συμμαχία δυνάμεων επισφραγίστηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την αδειοδότηση συνολικά 20 υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εξέλιξη που βάζει τις βάσεις για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα, που θα διαθέτει 33 συνολικά υδατοδρόμια, συνθέτοντας ένα βιώσιμο εγχείρημα για τα πολυαναμενόμενα μεν, ακριβοθώρητα δε υδροπλάνα, που λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου και της κωλυσιεργίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας παραμένουν καθηλωμένα.
Οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, η Hellenic Seaplanes S.A. και η Ελληνικά Υδατοδρόμια, καθώς και η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Optimum Value ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα εγχείρημα που αναμένεται να σηκώσει την αυλαία των υδροπλάνων στη χώρα. Το ύψος των επενδύσεων που κινητοποιεί το εν λόγω εγχείρημα ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που οραματίστηκε το εγχείρημα από την αρχή της πρώτης του θητείας και φιλοδοξεί να το δει σε πλήρη ανάπτυξη επί των ημερών του, και οι επικεφαλής των τριών μελών του αναδόχου δηλαδή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλαος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια, κ. Τάσος Γκόβας και ο διευθύνων σύμβουλος της Optimum Value, κ. Θεοφάνης Καραγιάννης.
Ο ανάδοχος της σύμβασης, ύψους 480.200 ευρώ, που προέκυψε μέσα από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη διαδικασία του Τεχνικού Φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση 20 συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις ΚυκλάδεςΡόδος (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: