googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Λαθρεμπόριο στο hot spot της Κω - Είχαν κρύψει σε παιδικό μπουφάν κάνναβη και τσιγάρα


Λαβράκι έβγαλαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που υπηρετούν στην Κω -ένα από τα νησιά που έχουν βρεθεί στη δίνη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών- εξαρθρώνοντας κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα εντός του hot spot.
Ο λόγος για μία συμμορία Παλαιστινίων που δεν δίσταζε να ταξιδεύει με το πλοίο της γραμμής μέχρι την Αθήνα, για να προμηθεύεται κάνναβη, λαθραία τσιγάρα και καπνό, τα οποία στη συνέχεια πούλαγε σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση παρίσταναν για ημέρες τους τουρίστες και τους ψαράδες!
Το πρωί της Τρίτης, ωστόσο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί η αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι της Κω. Αρχικά τέθηκαν σε παρακολούθηση οι Παλαιστίνιοι, με που έφτασαν στο νησί. Ο λόγος για δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία συνοδεύονταν από το ανήλικο παιδί της, προκειμένου να κινούν λιγότερες υποψίες. Με το που βγήκαν από το καράβι κινήθηκαν σε προκαθορισμένο χώρο συνάντησης με τους συνεργούς του, με τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να ακινητοποιούν άπαντες και να τους συλλαμβάνουν.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε ένα παιδικό μπουφάν που βρίσκονταν στις αποσκευές της συμμορίας των Παλαιστινίων, είχαν κρύψει σχεδόν 300 γρ. ακατέργαστη κάνναβη.
Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν περίπου 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνών, δεκάδες κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.
Οι δύο άνδρες και η γυναίκα είναι γνώριμοι των Αρχών, καθώς έχουν συλληφθεί ξανά για τα ίδια αδικήματα αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: