googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ξυπνάνε τον Στάλιν μέσα μου!

Ξυπνάνε τον Στάλιν μέσα μου!
Εσείς που προέρχεστε από τον κεντρώο και τον δεξιό χώρο, κύριε Πρόεδρε, εσείς που δεν έχετε ανεμίσει την κόκκινη σημαία στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, είστε του καθωσπρεπισμού και της πολιτικής ορθότητας. Εμείς που φθάσαμε στον φιλελεύθερο κόσμο διαμέσου Άρη Βελουχιώτη και Τσε Γκεβάρα, ακούγοντας τώρα τον σύντροφο Κατρούγκαλο ξυπνάει ο Στάλιν μέσα μας.
Τι είπε αυτός ο γίγαντας της νομικής σκέψης; Εισαγωγικά παρακαλώ. Ή, αλλιώς, ρίξτε φως στα δρώμενα. Ή, αλλιώτικα, χασάπη γράμματα: «Οι υποθέσεις για τους επτά από τους δέκα πολιτικούς αρχειοθετήθηκαν όχι γιατί ήταν αθώοι, αλλά γιατί δεν βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος τους».
Είναι κλασική μέθοδος σταλίνα! Για τον αμετανόητο ανθρωποφάγο της σοβιετικής δικτατορίας, οι αθώοι βρίσκονταν μόνο μεταξύ των πιστών οπαδών του κόμματος. Και αυτοί ήταν υπό μόνιμη επανεξέταση. Μέχρι νεωτέρας. Όλοι οι άλλοι ήταν σίγουρα ένοχοι.
Ο κ. Κατρούγκαλος, λοιπόν, απέδειξε το μέγεθος της σκευωρίας της Novartis μέσα σε δύο γραμμές. Οι άνθρωποι ήταν «πεπεισμένοι» για την... ενοχή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ άλλων υπουργών. Για αυτό και τους έστειλαν στην... γκιλοτίνα. Υπήρξε, όμως, ένα μικρό ατύχημα. Σαν κι αυτά τα ατυχήματα που συνέβαιναν καθημερινά στις δίκες της Μόσχας: δεν βρέθηκαν στοιχεία. Κατά τον κ. Κατρούγκαλο και τους συντρόφους τους, όμως, αυτές είναι λεπτομέρειες. Έστειλαν αθώους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη χωρίς στοιχεία. Γιατί αυτή ήταν η επιλογή τους.
Κύριε Πρόεδρε, ακούγοντας κάτι τέτοια ξυπνάει, πράγματι, ο Στάλιν μέσα μου. Και σκέφτομαι τι θα είχαν κάνει ετούτοι σε μια ανάλογη περίπτωση. Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι στέλνετε στην γκιλοτίνα το μισό υπουργικό συμβούλιο για το 2015. Και λέτε: «Δεν έχω μεν στοιχεία, αλλά καλώ την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να αποφανθεί». Χωρίς στοιχεία; Χωρίς στοιχεία! Μόνο με ενδείξεις και με υποθέσεις. Και έπειτα βγαίνει ένας υπουργός σας και λέει: «Δεν είναι ότι ήταν αθώοι, είναι ότι δεν βρήκαμε τα στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: