googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Οι “αλληλέγγυοι”, οι αντιεξουσιαστές και οι περίεργες ΜΚΟ…



του Νίκου Καραγιαννακίδη
Η πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια αλλά και η απόπειρα κατευθυνόμενης ομάδας αλλοδαπών να κάνει κατάληψη σε ήδη κατειλημμένο παρανόμως κτίριο από άλλους αλλοδαπούς, φέρνουν στο μυαλό συγκεκριμένα ερωτήματα:
Κατ’ αρχάς όλη η χώρα είδε τους δήθεν «αλληλέγγυους» να χρησιμοποιούν ιδιωτικές και Δημόσιες περιουσίες για να «φιλοξενούν» «πρόσφυγες», στις οποίες περιουσίες είχαν κάνει πρωθύστερα κατάληψη μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Καταδεικνύεται συνεπώς, αν όχι πλήρης ταύτιση, τότε στενή σχέση και συνεργασία «αλληλέγγυων» κι αντιεξουσιαστών. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που παριστάνουν τους αλληλέγγυους ή στηρίζουν τέτοιες ενέργειες, να εμφανίζονται ταυτόχρονα κι ως αντιεξουσιαστές ή υποστηρικτές τους. Άλλως, δεν υφίσταται νόημα και ουσία οι αντιεξουσιαστές να παρέχουν δωρεάν στους αλληλέγγυους και να τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν κτίρια και περιουσίες που οι μεν κατέλαβαν με την εγκληματική αμέλεια της προηγούμενης Κυβέρνησης και να πλουτίζουν οι αλληλέγγυοι εις βάρος όλων. Κανείς σε αυτή την ζωή δεν είναι τόσο ηλίθιος, πόσω μάλλον αυτοί οι τύποι, οι οποίοι είναι κατά του κεφαλαίου και του κέρδους απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Ωστόσο, το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι, μπορεί άραγε ένας αντιεξουσιαστής να στηρίζει έναν αλληλέγγυο που στηρίζει πρόσφυγες; Μήπως υπάρχει σαφής ιδεολογική αντίφαση σε κάτι τέτοιο και μήπως η όλη αντίφαση υποκρύπτει κάτι ανησυχητικό; Η κοινή λογική λέει ότι φεύγεις από την πατρίδα σου είτε γιατί σε κυνηγούν είτε για ένα καλύτερο αύριο. Ανεξαρτήτως του λόγου λοιπόν, που φεύγεις, σκοπός σου είναι να πας σε μία χώρα, η οποία επ΄ουδενί επιθυμείς να μοιάζει με τη δική σου.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: