googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Οι πρόσφυγες, οι ΜΚΟ και το βασίλειο της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας

Του Γιάννη Σιδέρη
Το έχουμε καταλάβει ότι έχουμε εγκλωβιστεί. Δεν είμαστε μια «αποθήκη ψυχών» όπως με ποιητική θεατρικότητα αυτοχαρακτηριζόμαστε. Είμαστε μια ανθρωποπαγίδα στην οποία εγκλωβίζονται πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και μεις οι γηγενείς. Και εγκλωβιστήκαμε όταν ο πλέριος ανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα για να στείλει στη Μέρκελ ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που χρειαζόταν η γερμανική βιομηχανία.
Τώρα ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συγκέντρωση χιλιάδων Σύρων μεταναστών στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ, που είναι έτοιμοι να μας κοπιάσουν. Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, αλλά παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να στεγανοποιηθούν» (ε και;) ! Παράλληλα ότι «έχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας» - η ανθρωποπαγίδα που λέγαμε.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι έχουμε εκκρεμότητες άνω των 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί» και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κουλτούρα επιστροφών (εντάξει αυτό το ξέραμε), ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου. Αναφέρθηκε επίσης και στην κυβερνητική προσπάθεια για την συγκρότηση μιας «ομάδας της Μεσογείου μέσα στην Ευρώπη» με τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη και να δώσουν την ανάλογη προσοχή οι εταίροι για τις ροές προσφύγων και μεταναστών (μόνο που η Βουλγαρία δεν σταυρώνει παθητικά τα χέρια περιμένοντας την Ευρώπη. Το κοινοβούλιο πρόσφατα ενέκρινε την αποστολή 11.000 στρατιωτών στα σύνορα με Τουρκία «για να μην περάσει ούτε ένας μετανάστης»)!
Κοντολογίς, η εντύπωση που συνάγεται είναι ότι σχεδόν όλα επαφίενται στην Ευρώπη. Για τη δράση της Ελλάδας από μόνη της και στο δικό τη χώρο δεν ακούσαμε κάτι. Σαφώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα και ξεπερνούν τις δυνατότητες ενός μικρού, διαρκώς ξεχαρβαλωμένου και περιφερειακού κράτους, με εκτενή θαλάσσια σύνορα. Άλλωστε και ο Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιεί ως όπλο εξωτερικής πολιτικής το μεταναστευτικό, αλλά δεν το ελέγχει απόλυτα. Η πρόσφατη εισροή στην Ελλάδα έγινε επειδή αναγκάστηκε να διώξει πρόσφυγες και μετανάστες από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς οι κάτοικοι είχαν αγανακτήσει, και αυτοί κατέληξαν στα παράλια της Σμύρνης.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: