googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Φορολογική πολιτική και επενδύσεις: Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια»
Στη φορολογική πολιτική και στις επενδύσεις ως βασικούς άξονες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξιακή προοπτική της χώρας, επικέντρωσε κατά την παρουσία του στο τριήμερο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε τα επιχειρήματα περί “ καμένης γης”, τα οποία όπως επισήμανε “ειπώθηκαν τόσο πολύ στο παρελθόν, που τελικά κάηκαν τα ίδια”, αν και επισήμανε ότι “η κατάσταση που παραλάβαμε στην οικονομία δεν ήταν τόσο ρόδινη”. Γενικότερα είπε ότι δεν θέλει να κάνει τη Βουλή εργαστήρι εξεταστικών επιτροπών αλλά συμπύκνωσε την πολιτική του σε τέσσερις λέξεις: “δεν ξεχνάμε αλλά προχωράμε”.
Για τη φορολογική του πολιτική ανέφερε: “Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων. “Το Φορολογικό Νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα στη Βουλή, έρχεται να υπηρετήσει συνολικά την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “δημιουργεί συνθήκες ώστε η Ελλάδα να γίνει έδρα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών”. Σημείωσε ακόμη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι από το 2021 θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: