googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας στα αυτοκίνητα, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!

EuroNCAP
Νέα δεδομένα υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας αλλά και των… ασφαλίστρων.
Χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης αλλά και το λεγόμενο «μαύρο κουτί» γνωστό από τις αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022!
Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η υιοθέτηση όλων των παραπάνω συστημάτων στα οχήματα αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά καθώς ειδικά το «μαύρο κουτί» θα μπορεί να δώσει στους ερευνητές των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν αν ο οδηγός προκάλεσε το συμβάν ή όχι!
Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θα καταγράφονται στο «μαύρο κουτί» θα μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το ύψος των αποζημιώσεων ή ακόμη και το ύψος των ετήσιων ή μηνιαίων ασφαλίστρων για τον ιδιοκτήτη του οχήματος αν επιτρέπει στους ειδικούς της εκάστοτε ασφαλιστικής να αντλούν τα δεδομένα από το «μαύρο κουτί» ώστε να δουν το στιλ οδήγησης που έχει ο οδηγός και ανάλογα να αυξήσουν ή να μειώσουν τα ασφάλιστρα του οχήματος.
Επίσης το «μαύρο κουτί» μπορεί να θέσει ένα τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων καθώς θα εκπέμπει ένα σήμα το οποίο θα μπορούν να εντοπίσουν οι Αρχές!
«Αυτή η νομοθεσία δείχνει το δρόμο για να σώσουμε χιλιάδες ζωές τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητά μας ήταν εξαρχής η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τους δρόμους, ειδικά τα πιο ευάλωτα μέλη της ομάδας αυτής. Ο πρόσθετος υποχρεωτικός εξοπλισμός για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε η Roza Thun, η οποία ήταν υπεύθυνη για την πορεία της νέας νομοθεσίας στο Κοινοβούλιο.
https://www.newsauto.gr/news/mavro-kouti-sta-ich-apo-to-2022-ti-tha-allaxi-sta-asfalistiria/

Δεν υπάρχουν σχόλια: