googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Χρήστος Ζερεφός: Η Ελληνική πολιτική για την κλιματική αλλαγή!!!


Ο Ακαδημαικός, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός* μιλάει στο Liberal για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Εξωτερικών και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. Επισημαίνει ακόμα, την ανάγκη απεξάρτησης της χώρας από τον λιγνίτη και το πετρέλαιο και αισιοδοξεί για τις γενναίες αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να ισορροπήσει στο μέλλον, ο άνθρωπος με τη φύση.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα
- Κύριε καθηγητά, είστε ένας από τους επιστήμονες που βρίσκονται πάντα στη διάθεση της πολιτείας για να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Τι αποκομίσατε από την πρόσφατη συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό; Υπάρχει αυτή τη φορά η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα;
Πιστεύω πως ναι. Γιατί αυτή τη φορά δεν εκφράστηκαν μόνο ενδιαφέρον και ευχολόγια. Διαπίστωσα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως ενήμερος σε επίπεδο αριθμών αλλά και στο τι πραγματικά συμβαίνει με την κλιματική αλλαγή στην διεθνή κοινότητα. Συζητήσαμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά και στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
- Σας φάνηκε αποφασισμένος;
Είναι όντως αποφασισμένος. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έχουν δεδηλωμένη διάθεση για την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη και το πετρέλαιο. Κατανοούν απολύτως την ανάγκη στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράγμα που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα της ενεργειακής τους πολιτικής από δω και πέρα.
Το σημαντικότερο όμως είναι η πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης, μέσα από τους αριθμούς: Η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος προβλέπει πως αν δεν λάβουμε μέτρα, καθ΄όλη την διάρκεια του 21ου αιώνα, το κόστος που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή θα ανέλθει στα 700 δισεκατομμύρια! Ένα ποσό διπλάσιο από το ελληνικό χρέος.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: