googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκά Όνειρα εναντίον Μαζικής Μετανάστευσης

  • Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή νοοτροπία αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, σαν να είναι πολύ σοβαρή η δοκιμασία για να αντιμετωπιστεί.
  • «Το συνέδριο έλαβε χώρα με θέμα «Σκεπτόμενοι την Ευρώπη»... Εκεί, με ενόχλησε που άκουσα τον Tariq Ramadan να μιλάει για την Ευρώπη ως dar al-Shahada, δηλαδή το σπίτι της ισλαμικής πίστης. Το παρευρισκόμενο κοινό θορυβήθηκε, αλλά δεν έλαβε το μήνυμα της αντίληψης ότι η Ευρώπη είναι... μέρος του σπιτιού του Ισλάμ. Εάν η Ευρώπη δεν θεωρείται πλέον ως dar al- Harb/σπίτι πολέμου αλλά ως μέρος του ειρηνικού σπιτιού του Ισλάμ, τότε αυτό δεν είναι σημάδι μετριοπάθειας, όπως κάποιοι υποθέτουν λανθασμένα: είναι η νοοτροπία ενός εξισλαμισμού της Ευρώπης». — Bassam Tibi, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν.
  • Υπάρχει μια λανθασμένη μαρξιστική αντίληψη μεταξύ των νέων εδώ στην Ευρώπη ότι εάν είναι κάποιος επιτυχημένος ή άνετος, αυτό μπορεί να έχει συμβεί μόνο εις βάρος της ανθρωπότητας: «Αν κερδίσω, κάποιος άλλος πρέπει να χάσει». Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίληψη της έννοιας του «win-win» ―«Αν κερδίσω εγώ, μπορείτε και όλοι εσείς να κερδίσετε: ο καθένας μπορεί να κερδίσει!»― η οποία υποστηρίζει την ελεύθερη οικονομία και έχει βγάλει πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου από τη φτώχεια με τόσο θεαματικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: