googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δεν ξεχνούμε. Η κλοπή των όπλων από το Αστυνομικό Τμήμα Κω!!!


Τρίτη, 21 Αύγούστου 2012
Ο νόμος της ομερτά κάλυψε τους 10 ύποπτους! Ο ένας κρατάει τον άλλο με υποθέσεις του παρελθόντος και όλα κρίθηκαν μεταξύ τους πριν αναλάβει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική!
Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση της κλοπής όπλων από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, δεν πρόκειται να διαλευκανθεί – θα καταλήξει στο ράφι με την ένδειξη «ανεξιχνίαστη»! Ενώ στην αρχή επικρατούσε αισιοδοξία ότι ο δράστης ή οι δράστες της κλοπής θα εντοπίζονταν, τώρα πλέον οι ελπίδες εξανεμίζονται και μάλιστα κατά τρόπο περίεργο, όπως τονίζουν αστυνομικοί της ΕΛΑΣ. Αρχικά οι έρευνες είχαν «κλειδώσει» περίπου σε 10 αστυνομικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και γνώριζαν πολύ καλά τα κατατόπια.
Στο πρώτο στάδιο ερευνών συγκεντρώθηκαν και κάποια στοιχεία που ενίσχυαν την προοπτική εξιχνίασης αυτής της σοβαρής υπόθεσης. Ακολούθως, τα εν λόγω στοιχεία αποδυναμώθηκαν από άλλες καταθέσεις και στο τέλος ακυρώθηκαν παντελώς με ...διορθωτικές καταθέσεις! Έτσι οι περίπου 10 ύποπτοι, έπαψαν να είναι ύποπτοι και οι έρευνες κατέληξαν σε πλήρες αδιέξοδο. Σήμερα η υπόθεση της κλοπής των όπλων βρίσκεται στο σημείο μηδέν –σαν να μη συνέβη, ως εάν τα όπλα να βρίσκονται στη θέση τους! Και να σκεφθεί κανείς ότι οι έρευνες διεξάγονται από αξιωματικούς πού έμπειρους, που υπηρετούν στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς και στην Αντιτρομοκρατική.
Όσο έμπειροι όμως κι' αν είναι, πώς να βγάλουν άκρη όταν ύποπτοι και μη ύποπτοι αποτελούν ένα κουβάρι και ο ένας καλύπτει τον άλλο; Σε κύκλους της ΕΛΑΣ είναι διάχυτη η εντύπωση, αν όχι η πεποίθηση, ότι έχει επιβληθεί ομερτά, τους κανόνες της οποίας κανένας δεν μπορεί να παραβιάσει, διότι «ο ένας κρατάει τον άλλο με επιλήψιμες πράξεις και αδικήματα που συνέβησαν στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλη έκταση και προπάντων δημοσιότητα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν συνταξιοδοτηθεί και άλλοι μετατέθηκαν εκτός Κω και Δωδεκανήσου – μάλιστα οι περισσότεροι με δική τους αίτηση, για ευνόητους λόγους.
Οι διενεργούντες τις έρευνες πιστεύουν ότι είναι κοντά στους δράστες της κλοπής των όπλων, σχεδόν γνωρίζουν ποιοι είναι, αλλά δεν μπουν να προχωρήσουν σε συλλήψεις γιατί τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν απαξιώθηκαν πλήρως από τους ίδιους και κάποιους εν ενεργεία συναδέλφους τους «που δεν ήθελαν μπλεξίματα»!
Στην πραγματικότητα δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε κουκούλωμα της υπόθεσης, γεγονός που εξυπηρετεί όλους – ύποπτους και μη. Λέγεται μάλιστα ότι για να α εξασφαλισθεί το κουκούλωμα διαδραματίσθηκαν από πολλά και διάφορα, ακόμα και απειλές για αποκαλύψεις, που κάλυψαν σχεδόν το σύνολο του προσωπικού που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω. Δεν είναι άλλωστε άνευ σημασίας το γεγονός ότι η κλοπή των όπλων έγινε σε απροσδιόριστο χρόνο, αλλά πάντως το τελευταίο εξάμηνο!..

ΥΓ: Λοιπόν πότε θα υπάρξει μια υπεύθυνη ανακοίνωση για την εγκληματική οργάνωση που εξαφάνισε τα όπλα μέσα από το ΑΤ Κω; Ποια αστυνομικά αστέρια εμπλέκονται. Γιατί συνεχίζουν να υπηρετούν στην αστυνομία και να το παίζουν αδιάφθοροι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: