googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ναι στο κλειστό κέντρο, Ναι στην αποτροπή της λαθροεισβολής, Ναι στην επέκταση της ΜΑΡΙΝΑΣ, Ναι στην δημιουργία του Δικτύου ΜΑΡΙΝΩΝ...




Παρουσιάστηκε, έστω και με  καθυστέρηση μηνών, ο κυβερνητικός σχεδιασμός  για την αντιμετώπιση της λαθροεισβολής. Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση στηρίζεται σε 4 άξονες και φαίνεται να είναι το καλύτερο που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Βασικοί του άξονες είναι οι παρακάτω:
  1. Φύλαξη των συνόρων μας.
  2. Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
  3. Αυξημένες επιστροφές.
  4. Κλειστές δομές.
Με το σχέδιο αυτό οι λαθροεισβολείς θα μπουν επιτέλους σε κλειστή δομή και θα περιοριστούν οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.
Η κλειστή δομή θα αποθαρρύνει νέους επίδοξους εισβολείς.
Ο αριθμός των λαθροεισβολέων θα είναι απόλυτα συγκεκριμένος και μικρότερος από τον σημερινό. Οι ιδεοληπτικές επιλογές της κυβέρνησης των μπαχαλάκηδων θα περάσουν στο περιθώριο. Οι διαδικασίες των απελάσεων θα επιταχυνθούν και οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές με αστεία επιχειρήματα τύπου "μετατραυματικού στρες" εξαλείφονται.
Η γρήγορη απέλαση θα δράσει αποτρεπτικά στην λαθροεισβολή.
Η κυριαρχία-πατρωνία των ΜΚΟ, κατ' ουσία λαθροδιακινητών, εκμηδενίζεται.
Το σύνολο των μέτρων εφόσον εφαρμοστεί με συνέπεια θα στείλει το μήνυμα στους επίδοξους εισβολείς. Αν περάσετε απέναντι τα ψέματα τελείωσαν. Σας κλείνουν μέσα και σε λίγους μήνες είστε πίσω στην Τουρκία. Τζάμπα το χρήμα που δώσατε.
Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αν τα συγκρίνουμε  με όσα εφαρμόζονται μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε με με σιγουριά ότι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Η άρνηση για την άρνηση δεν έχει νόημα και εξυπηρετεί μόνο το κόμμα των αναρχομπαχαλάκηδων, αυτούς  που προσκαλούσαν ανοιχτά τους εισβολείς και έκαναν τα πάντα για να μην τους γυρίσουν πίσω.
Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Να προσεγγίσουμε το θέμα με στόχο την μεγιστοποίηση του οφέλους που θα έχουμε σαν τοπική κοινωνία. Να διεκδικήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα  αντισταθμιστικά οφέλη και να  κάνουμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα.Να μετατρέπουμε την κρίση σε αναπτυξιακό πλεονέκτημα.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι σε κάθε νησί που θα φιλοξενήσει κλειστή δομή θα δοθούν 25 εκ. για αναπτυξιακά έργα.
Η πρόταση μας είναι να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για να  χρηματοδοτηθεί η  επέκταση ΜΑΡΙΝΑΣ (διπλασιασμός χωρητικότητας) και η δημιουργία δικτύου ΜΑΡΙΝΩΝ σε Καρδάμαινα, Κέφαλο, Πάλους Νισύρου
Έτσι θα κατασκευαστεί  ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει και θα διαφοροποιήσει το τουριστικό μας προϊόν ενώ θα διαχύσει τα οφέλη σε όλο το νησί.
Για την μεγιστοποίηση του οφέλους προτείνουμε η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει και να απαιτήσει την μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της ΜΑΡΙΝΑΣ στον Δήμο της Κω. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσει στα χέρια των δημοτών ένα ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και αυτή η Δημοτική Αρχή να μείνει στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: