googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Πιθανή αποτελεσματική αντιική θεραπεία το Remdesivir της Gilead

Υπάρχει ορατότητα για μια αποτελεσματική αντιική θεραπεία, καθώς το remdesivir της Gilead ίσως είναι το καλύτερο στοίχημα για την εύρεση της θεραπείας για το νέο κορονοϊό σύμφωνα με τον βοηθό του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ, Μπρους Έιλγουορντ. Στο συγκεκριμένο φάρμακο και την πιθανή αποτελεσματικότητα, που δεν είναι πλήρως διαπιστωμένη, αναφέρθηκε και ο καθηγήτης του LSE, Η. Μόσιαλος μιλώντας στο Mega. Ποια τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν βάλει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους την έρευνα για το φάρμακο αλλά και για το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοιού.
Χθες είχαμε τις πρώτες αισιόδοξες ανακοινώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα για την θεραπεία του Cov-2019.
Υπενθυμίζουμε ότι οι επιδημιολόγοι σε όλον τον κόσμο δεν σταμάτησαν ποτέ την έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο είδος ιών.
Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (UNS) σε συνεργασία με την Gilead Sciences, είχαν ήδη αναπτύξει το remdesivir, για να διαπιστώσουν την δυνατότητά του να καταπολεμά ένα ολόκληρο φάσμα κορονοϊών.
Το συγκεκριμένο φάρμακο στοχεύει ένα ένζυμο το οποίο χρειάζονται τα διάφορα είδη κορονοϊών προκειμένου να αναπαράγονται και έχει δοκιμαστεί σε μολυσμένα με τον ιό του SARS ποντίκια, καθώς και σε άλλα που έχουν επιμολυνθεί με τον έτερο κορονοϊό που προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής- MERS.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το remdesivir είχε επίσης δοκιμαστεί χωρίς μεγάλη όμως επιτυχία για έναν μη κορονοϊό, εκείνον του Ebola, ο οποίος μολύνει ακόμη ανθρώπους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: