googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ας εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση Δεστεμπασίδη - «Σαράφη»

novartis-thumb-large--2-thumb-large
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ένας εκ των τριών μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο φέρων το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου», κατά κόσμον Νίκος Μανιαδάκης, κατέθεσε μήνυση κατά των άλλων δύο μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», όπως είναι τα δικά τους ψευδώνυμα.
Τους μηνύει για παράβαση συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που έκρινε ο μηνυτής πως οι μηνυόμενοι τα παραβίασαν για να τον βλάψουν.
Όμως στην μήνυση του ο Ν.Μανιαδάκης αναφέρει και τα, κατά κόσμον, ονόματα του «Σαράφη» και της «Κελέση» που είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη.
Ως γνωστόν ο Μανιαδάκης ήταν και αυτός μάρτυς δημοσίου συμφέροντος, αλλά όταν δεν υπέκυψε στις πιέσεις των εισαγγελέων να καταθέσει σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών, το όνομα του αποκαλύφθηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Έτσι, είναι λογικό να γνωρίζει τα πραγματικά ονόματα των άλλων δύο προστατευομένων μαρτύρων, όπως τα αναγράφει στην μήνυση του.
«Και λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα»; θα ρωτήσει ο αναγνώστης.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως και ο Δεστεμπασίδης και η Μαραγγέλη, στην Προανακριτική Επιτροπή της βουλής κατέθεσαν πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνταν, να διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη.
Όμως, ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, κατέθεσαν στους εισαγγελείς διαφθοράς πως άκουσαν—δεν είχαν ιδίαν αντίληψη—ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: