googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

SOS για το μεταναστευτικό -Σφοδρή ανησυχία για κλιμάκωση των εξεγέρσεων και αυτοδικίες - Μετανάστρια πήγε να αρπάξει περίστροφο αστυνομικού - Χάος στις ΜΚΟ, από τις 450 μόνο οι 86 καταγράφηκαν

Σε μέγγενη για τα νησιά αλλά και την κυβέρνηση εξελίσσεται το μεταναστευτικό - προσφυγικό. Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου με την μετανάστρια που επιχειρεί να αρπάξει περίστροφο αστυνομικού, κατά την χθεσινή εξέγερση των Αφγανών στη Λέσβο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδρούσε αν το κρατούσε στα χέρια της ενώ εκτυλίσσονταν γύρω της σκηνές χάους.
Ο τρόπος που κινήθηκαν στο νησί οι εκατοντάδες Αφγανοί χθες στη Λέσβο δημιούργησε την εικόνα ότι η διαμαρτυρία ήταν υποκινούμενη. Στελέχη της Αστυνομίας που επέβαιναν στο στρατιωτικό ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το νησί, κατέγραψαν κινήσεις που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε σχέδιο και όχι σε μια συνήθη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Newpost.gr. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι οι μετανάστες και ένα παράτυπο σύστημα που τροφοδοτείται ποικιλοτρόπως από το μεταναστευτικό, αντιδρούν τόσο στο νέο νόμο με τον οποίο αυστηροποιείται η χορήγηση ασύλου και αυξάνεται ο αριθμός των επιστροφών όσο και στον έλεγχο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Η κυβέρνηση έφερε χθες τροπολογία για τον έλεγχο τους με καθυστέρηση εφτά μηνών, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ως Αντιπολίτευση κατήγγειλε τον ύποπτο ρόλο πολλών εξ αυτών. Χαρακτηριστικό του χάους και της παρανομίας που επικρατεί είναι ότι από τις 450 ΜΚΟ που έχουν εμφανιστεί στα νησιά σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, καταγράφηκαν μόνον 86!

Δεν υπάρχουν σχόλια: