googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Οι κλειστές δομές δεν μπορούν να περιμένουν...

Αν επιχειρούσε κανείς να ταξινομήσει τις αντιδράσεις στο μεταναστευτικό, σχηματικά θα τις χώριζε σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Οι αλληλέγγυες πολιτικά, που δεν αποδέχονται την ύπαρξη συνόρων, αφού «τα σύνορα είναι πληγές στο πρόσωπο του πλανήτη» (ή «αν τα κοιτάξεις από το διάστημα τα σύνορα είναι παραλογισμός» που είπε ο… μέγας σοφός Γιάνης Βαρουφάκης), και άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια, και έχουν μία και μοναδική πατρίδα, τη Γη!
Δεύτερη κατηγορία είναι οι αριστερές και οι φιλελεύθερες απόψεις ( σε αυτό προσομοιάζουν οι δύο ιδεολογίες). Συμπονετικές ψυχές, που θλίβονται για το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώνονται για να γλυτώσουν από τις πολεμικές συγκρούσεις και τον ζόφο της φτώχειας. Κατ’ αυτούς, γι’ αυτούς τους λόγους ξεριζώνονται όλοι. Δεν τους απασχολεί ότι… όλως τυχαίως όλοι οι εκπατρισμένοι θέλουν να κατασταλάξουν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, και ειδικά στη Γερμανία, όπου έμαθαν ότι εκεί έχει παροχή δωρεάν διαμέρισμα και πλουσιοπάροχα επιδόματα, τέτοια που δεν χρειάζεται να δουλεύει κάποιος.
Τρίτη κατηγορία είναι όσοι διέπονται από ρατσιστικές ιδεολογίες, απεχθάνονται το χρώμα και την καταγωγή των νιόφερτων. Οι συνειδητοί ρατσιστές λίγοι, λανθάνοντες οι περισσότεροι.
Και φυσικά υπάρχει η μεγάλη κατηγορία των νουνεχών, αυτοί που δεν ευχαριστούνται ιδιαίτερα με τους ξένους, αλλά δεν έχουν εχθρικές διαθέσεις. Απλώς κατανοούν ότι σε μια μικρή χώρα δέκα εκατομμυρίων δεν μπορούν να βρουν απάγκιο της «γης οι κολασμένοι» όπως τους θέλει η αριστερή φιλολογία, και οι οποίοι υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια στον πλανήτη.
Όσοι μιλούν για δραματικές και πολιτικές επιπτώσεις στις κοινωνίες υποδοχής, χαρακτηρίζονται ως φασίστες και ρατσιστές από τους καθ’ έξιν ή σκοπιμότητα ανοηταίνοντες. Και επειδή η δική μας γνώμη μικρή αξία έχει, ας δώσουμε λίγο εκτεταμένο χώρο στον μέγιστο διανοητή φιλόσοφο, και πρόωρα χαμένο, Παναγιώτη Κονδύλη:
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/news/oi-kleistes-domes-den-mporoun-na-perimenoun/287368        

Δεν υπάρχουν σχόλια: