googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ιδού η ευκαιρία για την χρηματοδότηση της ΜΑΡΙΝΑΣ και του δικτύου ΜΑΡΙΝΩΝ


Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το μεταναστευτικό,  "Οι δήμοι που θα φιλοξενήσουν δομές για πρόσφυγες και μετανάστες ενισχύονται με 25 εκατομμύρια €. Το Ταμείο Αλληλεγγύης ενισχύεται επίσης με 25 εκατομμύρια € για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται. Συγκροτείται ειδικό μητρώου καταγραφής ΜΚΟ για μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες των ΜΚΟ για να υπάρξει έλεγχος. Οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη είναι σε εξέλιξη στο δρόμο για ένα «Δουβλίνο IV»."
Οι εξαγγελίες αυτές είναι μια ευκαιρία για την Κω που οι τοπικές αρχές οφείλουν να εκμεταλλευτούν και ίσως να διεκδικήσουν περισσότερα. Σύμφωνα με την πρόταση μου στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η κυβερνητική επιδότηση για τα νησιά που θα φιλοξενήσουν κλειστές δομές, δηλαδή τα 25 εκατομμύρια € πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της ΜΑΡΙΝΑΣ ώστε να διπλασιαστεί η χωρητικότητας της, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του δικτύου ΜΑΡΙΝΩΝ, ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες.
Μόνο κέρδος θα έχουμε από μια τέτοια πρωτοβουλία. 
Μετατρέπουμε την κρίση σε αναπτυξιακό πλεονέκτημα.
Οι λαθροεισβολείς θα μπουν επιτέλους σε κλειστή δομή και έτσι θα περιοριστούν οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.
Η κλειστή δομή θα αποθαρρύνει νέους επίδοξους εισβολείς.
Ο αριθμός των λαθροεισβολέων θα είναι απόλυτα συγκεκριμένος και μικρότερος από τον σημερινό. Οι ιδεοληπτικές επιλογές της κυβέρνησης των μπαχαλάκηδων θα περάσουν στο περιθώριο. 
Οι διαδικασίες των απελάσεων θα  επιταχυνθούν και οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές με αστεία επιχειρήματα τύπου "μετατραυματικού στρες" εξαλείφονται.
Η γρήγορη απέλαση θα δράσει αποτρεπτικά στην λαθροεισβολή.
Η κυριαρχία-πατρωνία των ΜΚΟ, κατ' ουσία λαθροδιακινητών, εκμηδενίζεται. 
Το νησί μας θα δημιουργήσει μια σημαντική αναπτυξιακή υποδομή που θα μας μείνει.
Πέρα από τα 25 εκατομμύρια € η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαιτήσει περισσότερα διεκδικώντας την ιδιοκτησία της ΜΑΡΙΝΑΣ. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσει στα χέρια των δημοτών ένα ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και αυτή η Δημοτική Αρχή να μείνει στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: