googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Από "ατού" σε αδυναμία: Η αποκαθήλωση του ρωσικού πυροβολικού στον πόλεμο της Ουκρανίας

 


Το πυροβολικό, που συνήθως αποκαλείται "βασιλιάς της μάχης", αποτελεί κρίσιμο μέρος για κάθε στρατό. Πράγματι, ο σύγχρονος πόλεμος αξιοποιεί την καταστροφική φύση του πυροβολικού για να διαμορφώνει το πεδίο της μάχης από μεγάλες αποστάσεις. Ο ρωσικός στρατός έχει οικοδομήσει τη στρατιωτική του δομή γύρω από την τακτική χρήση του πυροβολικού, έτσι ώστε κάθε επιμέρους τακτικό τάγμα (Battalion Tactical Group ή BTG) να περιλαμβάνει μια πυροβολαρχία. Αυτή η κατανομή παρέχει σημαντική δύναμη πυρός σε αυτές τις μικρότερες, τακτικές μονάδες. Το ρωσικό πυροβολικό παρείχε ιστορικά στις δυνάμεις τους ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να εξελίσσεται, το ρωσικό πυροβολικό έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα τρωτά σημεία τους.

Θεωρητικά, ένα BTG επικεντρώνεται γύρω από το πυροβολικό. Όταν χρησιμοποιούνται όπως προβλέπεται, οι μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένων, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του, προορίζονται για την προστασία της πυροβολαρχίας, επιτρέποντάς τους να τοποθετηθούν σε πλεονεκτική θέση. Στη συνέχεια, το πυροβολικό στοχεύει τις εχθρικές δυνάμεις σε συντονισμό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τους προωθημένους παρατηρητές. 

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.capital.gr/forbes/3692453/apo-atou-se-adunamia-i-apokathilosi-tou-rosikou-purobolikou-ston-polemo-tis-oukranias

Δεν υπάρχουν σχόλια: