googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Με σαμπάνιες γιορτάζουν οι ΜΚΟ τις χρυσοφόρες «επιχειρήσεις διάσωσης»!

 

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε επιτέλους να πάρει στα χέρια της υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών. Συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει και στην Ιταλία, όπου πλοία των ΜΚΟ μεταφέρουν συνεχώς κόσμο από την Λιβύη, την Τουρκία και τον Λίβανο.

Οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών και των sms δείχνουν ξεκάθαρα ότι κινητήριος δύναμη δεν είναι ο ανθρωπισμός, αλλά το χρήμα. Οι ΜΚΟ ξοδεύουν πολλά για την συντήρηση των πλοίων και τη ναυπήγηση νέων, ενώ η εισαγγελία της Ραγκούζα στην Ιταλία διέταξε την κατάσχεση 125.000 ευρώ, τα οποία είχαν εισπραχθεί για την μεταφορά μόλις… 27 μεταναστών!

Σύμφωνα με μια έκθεση, 12 ΜΚΟ διαθέτουν 15 πλοία, ενώ άλλα τρία είναι έτοιμα να βγουν από το ναυπηγείο το 2023. Και για όλα έχει ξοδευτεί πακτωλός χρημάτων!

Προφανώς κανείς δεν δίνει τόσα χρήματα για ανθρωπιστικούς λόγους και με το αζημίωτο! Γι’ αυτό, ακόμη και τις ημέρες των Χριστουγέννων τρία πλοία (Ocean Viking της γαλλικής ΜΚΟ Sos Mediterranee, Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με νορβηγική σημαία και Aurora Sar της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch με βρετανική σημαία) έφθασαν στην Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.liberal.gr/politiki/me-sampanies-giortazoyn-oi-mko-tis-hrysofores-epiheiriseis-diasosis

Δεν υπάρχουν σχόλια: