googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Μπούμερανγκ για τον Πούτιν ο εκβιασμός: Η Ευρώπη κερδίζει τον ενεργειακό πόλεμο* Ανάλυση του Politico

Σταλινικής αισθητικής προσωπογραφία του Πούτιν επί πενταώροφου κτιρίου σε προάστειο της Μόσχας

 Εχοντας φθάσει στα μισά του πρώτου χειμώνα ενεργειακού πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, μόνο η μία πλευρά φαίνεται να κερδίζει, σημειώνει σε ανάλυσή του το Politico.

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο ότι οι Ευρωπαίοι θα «παγώσουν» εάν η Δύση εμμείνει στις ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο εκβιασμός της Μόσχας για τα ορυκτά καύσιμα φαινόταν να πηγαίνει ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί.

Οι ευρωπαϊκές τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου ήταν πάνω από 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, περίπου 10 φορές υψηλότερες από ό,τι ήταν για το μεγαλύτερο μέρος του 2021.

Εκπονήθηκαν σχέδια για να μειωθεί η ζήτηση φυσικού αερίου και να διασφαλιστεί η μεταφορά των προμηθειών σε χώρες με τις χειρότερες ελλείψεις.

Οι τακτικές διακοπές ρεύματος στην ΕΕ εμφανιζόταν ως μια πολύ πραγματική προοπτική.

Η στρατηγική του Πούτιν ήταν απλή: Να κάνει άθλια τη ζωή για τους Ευρωπαίους  κλείνοντας το φυσικό αέριο και αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Και φαινόταν ισχυρή

Διαβάστε περισσότερα:

https://hellasjournal.com/2023/01/boumerangk-gia-ton-poutin-o-ekviasmos-i-evropi-kerdizi-ton-energiako-polemo-analisi-tou-politico/

Δεν υπάρχουν σχόλια: