googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Η απολογία του Der Spiegel για το fake ρεπορτάζ της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο: Οι 4.600 λέξεις που αποκαθιστούν την αλήθεια

 

Η οριστική παραδοχή του γερμανικού Der Spiegel ότι η είδηση για το θάνατο της Σύριας 5χρονης Μαρίας δεν μπορεί να αποδειχθεί ως αληθινή και η υπόσχεση ότι οι σχετικές αναρτήσεις θα αφαιρεθούν ολοκληρωτικά από τον ιστότοπο του περιοδικού, αποκαθίσταται η αλήθεια.

Ειδικότερα το Der Spiegel, αναφέρει στο κλείσιμο του μακροσκελούς άρθρου με το οποίο ουσιαστικά περιγράφει πως παραπλανήθηκε φτιάχνοντας μια fake ιστορία.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πηγής, το DER SPIEGEL θα έπρεπε να είχε διατυπώσει πολύ πιο προσεκτικά τις αναφορές για το πού βρίσκονται οι πρόσφυγες και, κυρίως, ο θάνατος του κοριτσιού.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τελική απόδειξη, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες θα μπορούσαν να έχουν εφεύρει τον θάνατο στην απόγνωσή τους. Ίσως νόμιζαν ότι τελικά θα σωθούν.

Δεν θα βάζουμε πλέον τα προηγούμενα άρθρα για την υπόθεση της Μαρίας στον διαδικτυακό ιστότοπο – ούτε καν σε αναθεωρημένη έκδοση. Πάρα πολλά από αυτά πρέπει να διορθωθούν. Αντίθετα, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας εδώ.

Το πλήρες κείμενο της ανασκευής:

https://hellasjournal.com/2022/12/i-apologia-tou-der-spiegel-gia-to-fake-reportaz-tis-5chronis-marias-ston-evro-i-4-600-lexis-pou-apokathistoun-tin-alithia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: