googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Τελειώνει το παραμύθι: Μετά τον Εμανουέλ Μακρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία στέλνουν τανκς στην Ουκρανία [videos]

 

Χωρίς καν να έχουν διαρρεύσει 24 ώρες από την απόφαση του Προέδρου Μακρόν να προμηθεύσει με τα -έστω ελαφρού τύπου- τεθωρακισμένα ΑΜΧ 10 την άμυνα της Ουκρανίας, ΗΠΑ και Γερμανία ενέκριναν την αποστολή αμερικανικών και γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Την είδηση που δημοσιοποίησε αρχικά το Bloomberg με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαίωσαν λίγες ώρες αργότερα Μπάιντεν και Ολαφ Σολτς.

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, η οποία εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία θα αποστείλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley (ΗΠΑ) και Marder (Γερμανία).

Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσινγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους.

Πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση της ισχύος πυρός της Ουκρανίας την οποία εδώ και καιρό επιδιώκει ο Ζελένσκι, όπως σημείωναν στο αμερικανικό δίκτυο άτομα με γνώση του θέματος.

Όπως προελέχθη, όσον αφορά στις ΗΠΑ, η απόφασή τους είναι να αποσταλούν στα μέτωπα της Ουκρανίας τα Bradley Fighting Vehicles.

Διαβάστε περισσότερα:

https://hellasjournal.com/2023/01/telioni-to-paramithi-meta-ton-makron-ipa-ke-germania-stelnoun-tanks-stin-oukrania-videos/


Δεν υπάρχουν σχόλια: