googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο καταληψίας θέλει να μας κάνει Αργεντινή. Διαβάστε τα χάλια της. Η Κριστίνα Φερνάντες: Βάζει νέους περιορισμούς στις εισαγωγές της Αργεντινής και ζητά νέο κούρεμα χρέους απ' τους δανειστές

Δώδεκα χρόνια μετά την εκδίωξη των δανειστών από τη χώρα και τη μονομερή στάση πληρωμών είναι προφανές ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά στην περίπτωση της Αργεντινής που εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου σε ό,τι αφορά το χρέος.
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες προσπαθεί με νέους, αυστηρότερους περιορισμούς να σταματήσει την εκροή συναλλάγματος από τη χώρα που την περσινή χρονιά είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα του Μπουένος Άιρες κατά 31%.
Σήμερα, η Σύνοδος των Παρισίων αναμένεται να εξετάσει το αίτημα της χώρας για αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 10 δισ. δολαρίων που οφείλει η Αργεντινή στις πιστώτριες χώρες της Λέσχης Λέσχη, το 60% των οποίων διακρατούν Γερμανία και Ιαπωνία. Η Αργεντινή έχει προτείνει τη διαγραφή του 40% του χρέους, δηλ. 4 δισ. δολαρίων, περιορίζοντας το χρέος που εκκρεμεί σε 6 δισ.


Διαβάστε περισσότερα: Κριστίνα Φερνάντες: Βάζει νέους περιορισμούς στις εισαγωγές της Αργεντινής και ζητά νέο κούρεμα χρέους απ' τους δανειστές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/37075/kristina-fernantes-vazei-neoys-periorismoys-stis-eisagoges-tis-argentinis-kai-zita-neo#ixzz2rEcpN4PY

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κυριε Παπανικολαου μου φαινεται λαθος το νουμερο των 10 δισ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ της Αργεντινης. Τοσο ειναι μονο η δανειακη αναγκη της Ελλαδας για να καλυψει το δημοσιονομικο κενο του 2014 και 2015, ενω το συνολικο χρεος μας ειναι στα 300 πανω κατω δις. Τυπογραφικο λαθος πρεπει να κανατε.