googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τραπεζών διαφορές....Μάθετε σε ποια τράπεζα, σας "βουτάνε" τα χρήματα χωρίς την παραμικρή ενημέρωση.

Στη κακουργηματικού χαρακτήρα κατάχρηση, που έχει γίνει από γνωστό δίδυμο λογιστών, έχουν εμπλακεί σαν θύματα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι χωρίς να φταίνε έχουν πλέον σοβαρά προβλήματα με ΙΚΑ, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες.
Σύντομα θα γράψω περισσότερα για τη μεγάλη αυτή απάτη που συγκλονίζει την μικρή κοινωνία μας. Σήμερα όμως θα προσπαθήσω να αναδείξω την διαφορά τακτικής και πρακτικής ανάμεσα σε δύο τράπεζες την ΑΛΦΑ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Πολύ κοντινό μου πρόσωπο ελεύθερος επαγγελματίας είχε λογαριασμούς στις τράπεζες αυτές. Στην ΑΛΦΑ είχε τον λογαριασμό όψεως της επιχείρησης μέσα από τον οποίο με πάγια εντολή πλήρωνε το ασφάλιστρο του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Μάλιστα με την εφαρμογή μιας ευεργετικής αλλά πολύ αυστηρής στην εφαρμογή της διάταξης, είχε ενταχθεί σε χαμηλότερο ασφάλιστρο, πράγμα απαραίτητο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Στις 9 Ιουλίου κατατίθενται τα χρήματα για το ΟΑΕΕ στο λογαριασμό της ΑΛΦΑ.
Στις 10 Ιουλίου ειδοποιείται τηλεφωνικά από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ότι με εντολή του ΙΚΑ Ρόδου έχει εκτελεστεί δέσμευση χρημάτων του λογαριασμού "εις  χείρας τρίτου".
Στις 11 Ιουλίου διαπιστώνεται η κατάχρηση από το λογιστικό γραφείο και η ύπαρξη οφειλής σχεδόν 80.000 € στο ΙΚΑ.
Στις 15 Ιουλίου η ΑΛΦΑ σπεύδει, με υπερβάλλοντα ζήλο των αρμόδιων υπαλλήλων, να αποδώσει τα χρήματα που ήταν για να καλυφθεί η πάγια εντολή υπέρ ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ, χωρίς καμία ενημέρωση του επαγγελματία.
Στις 17 Ιουλίου γίνεται ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ και στις 18 Ιουλίου γίνεται αποδέσμευση των λογαριασμών.
Μέχρι το τέλος του μήνα που θα γινόταν η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΕ κανείς από την τράπεζα ΑΛΦΑ δεν είχε την ευαισθησία και την επαγγελματική ευθύνη να ενημερώσει τον επαγγελματία ότι τα χρήματα του είχαν κατασχεθεί και ο ΟΑΕΕ θα έμενε απλήρωτος. Φυσικά αφού δεν υπήρχαν χρήματα ο ΟΑΕΕ δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχασε το ευεργέτημα των μειωμένων εισφορών. Εντελώς πληροφοριακά ο ελεύθερος επαγγελματίας ενημερώθηκε για την τύχη των χρημάτων του  από το έντυπο Κίνησης Λογαριασμού που έλαβε γύρω στις 10 Αυγούστου.
Βλέπετε λοιπόν αγαπητοί φίλοι ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο τράπεζες που αναφέρθηκαν είναι τεράστιες. Βγάλτε εσείς συμπεράσματα σχετικά με τον σεβασμό του επαγγελματία και των χρημάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: