googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Α. Μπαλτάς και Ν. Φίλης πήγαν την παιδεία 40 χρόνια πίσω

“Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , κάνοντας κριτική  στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, και υπογράμμισε τα εξής:
-Σχέδιό μας είναι η Ελλάδα να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, προσελκύοντας φοιτητές από όλη την ευρύτερη περιοχή μας, όπως συμβαίνει σήμερα με την Κύπρο.
-Θέλουμε οι 65 χιλιάδες Έλληνες να σπουδάζουν σήμερα στο εξωτερικό, να έχουν μια ποιοτική εναλλακτική επιλογή στην πατρίδα μας.
-Θέλουμε οι χιλιάδες Έλληνες πανεπιστημιακοί να έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν στη χώρα τους. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή, για την οποία οι συνθήκες δεν είναι απλώς ώριμες: Το επιβάλλουν.  
-Για αυτό σχεδιάζουμε μια Παιδεία που προάγει την ευελιξία της σκέψης, τη διαφορετικότητα, την επιχειρηματικότητα.
 -Μια Παιδεία που ωθεί τη νέα γενιά να εκτιμά και να ενστερνίζεται ό,τι είναι αληθινό – όχι ό,τι είναι βολικό.
- Μια Παιδεία που ανταμείβει την προσπάθεια, και επιβραβεύει την αριστεία. Και η επίτευξη της αριστείας είναι ένα διαρκές στοίχημα με τον εαυτό μας, μια διαρκής προσπάθεια να βελτιωνόμαστε και να αξιοποιούμε τα ταλέντα μας, σε όποιο τομέα και αν δραστηριοποιούμαστε.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.esos.gr/arthra/47013/k-mitsotakis-mpaltas-kai-n-filis-pigan-tin-paideia-40-hronia-piso

Δεν υπάρχουν σχόλια: