googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

"Solidarite pour le Grec"

Christina Sideris
Ύπατη Αρμοστεία: Ζητά διευκρινήσεις από τις ελληνικές αρχές για την παράνομη επιστροφή 10 Σύρων στην Τουρκία
Εχθές στη διαδρομή από Περιστέρι προς Ελληνικό, μέσα στο μετρό έβλεπα Γάλλους οι οποίοι ανέβηκαν όλοι από Ομόνοια και Σύνταγμα και φορούσαν μπλουζάκια με την ένδειξη "Solidarite pour le Grec". Κατέβηκαν όλοι στο Ελληνικό όπου προφανώς είχαν ραντεβού έξω από το μετρό. Την ώρα που έβγαινε είδα καμία εικοσαριά μαζεμένους και πλησίασα. Τους καλωσόρισα στην Ελλάδα και τους ρώτησα σε τι αποσκοπούσε η κίνηση τους. Μου απάντησαν ότι ήθελαν να συμπαρασταθούν στους Έλληνες και ήρθαν στην Ελλάδα να βοηθήσουν τους... "πρόσφυγες"
Χαμογέλασα ειρωνικά και τους πρότεινα αντί να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες, τους οποίους φροντίζουν όλοι οι επώνυμοι, οι ΜΚΟ αλλοδαπές και μη, η Ε.Ε και φυσικά η Ελληνική κυβέρνηση, εφόσον έχουν τέτοια αλληλέγγυα αισθήματα για τους Έλληνες να βοηθήσουν τους ίδιους τους Έλληνες, που πλέον των μισών είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, που 40,000 κοιμούνται στους δρόμους, που πάνω από 4500 Ελληνόπαιδα είναι στα ιδρύματα και κυρίως που πάνω από 300,000 κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από τις εκπλειστηριάσεις των σπιτιών τους.
Τους είπα επίσης ότι δεν είναι αλληλεγγύη στους Έλληνες το να έρχονται στη χώρα μας για να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες αλλά συνεργία στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του Ελληνικού λαού. Τους εξήγησα πως αν θέλουν να γράφουν στις μπλούζες τους "Solidarite pour le Grec", μπορούν να τους πάρουν στη χώρα τους για να μας απαλλάξουν και το ότι, το να γράφουν αυτό στις μπλούζες τους και να βοηθάνε λαθρομετανάστες, είναι σαν να έγραφα εγώ στη μπλούζα μου "je suis charlie hebdo" ή "je suis nice" και από την άλλη με τις πράξεις μου να βοηθούσα τους Ισλαμιστές μέσα στη Γαλλία και στις πόλεις τις οποίες διέπραξαν εγκλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι με κοιτούσαν κατάπληκτοι και κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έχω δίκιο, ενώ κάποιοι άλλοι αντέδρασαν σε αυτούς που συμφωνούσαν μαζί μου. Τους χαμογέλασα, τους ξανακαλωσόρισα και τους άφησα να "σκοτωθούν" με την ησυχία τους. Κάθισα για λίγο σε ένα παγκάκι και τους παρακολουθούσα όση ώρα η σύρραξη γενικευόταν και με τους νεοφερμένους. Τελικά κάποιοι άνδρες άβγαλαν τα μπλουζάκια και κάποιες γυναίκες κούμπωσαν τις ζακέτες τους για να μη φαίνονται.
Έφυγα πολύ ευχαριστημένη. Στη τελική είχα καταφέρει αυτό που ήθελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: