googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δικαστικοί για τη στοχοποίηση αντιπροέδρου του ΣτΕ: Φασιστικά καθεστώτα


Για άκρως νοσηρά φαινόμενα που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα κάνουν λόγο οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και Διοικητικών Δικαστών σε σκληρότατη ανακοίνωσή τους, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που οδήγησαν το υπουργό Δικαιοσύνης σε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του. 
«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
«Η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών» προσθέτουν οι δικαστικοί. 
Η ανακοίνωση των Ενώσεων έρχεται λίγες ώρες πριν την επικείμενη νέα συνεδρίαση, για τρίτη φορά, της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κρίνει επί της συνταγματικότητας του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε περισσότερα:

 http://www.skai.gr/news/greece/article/328041/dikastikoi-gia-ton-adiproedro-tou-ste-fasistikes-methodoi/#ixzz4NSOD373b
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: