googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Καθιερώνεται Βραβείο Σταμάτη Μανούση- Ποιος ήταν ο Σταμάτης Μανούσης

Καθιερώνεται Βραβείο Σταμάτη Μανούση- Ποιος ήταν ο Σταμάτης Μανούσης
Μετά από αίτημα της οικογένειας   Νικολάου Στ. Μανούση , το συμβούλιο των Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου ΚΩ του Ιστορικού Ιπποκρατείου αποφάσισε να καθιερώσει από το σχολικό έτος 2015 – 2016 το ετήσιο μαθητικό Βραβείο «Σταμάτης Μανούσης», ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και τη μεγάλη προσφορά του, στους συμπατριώτες του και την λατρεμένη του ΚΩ.
 Το Βραβείο απονέμεται στο μαθητή ή τη μαθήτρια, δια την εξαίρετο επίδοση, συμπεριφορά και ήθος, κατά το σχολικό έτος φοίτησης του/της στην τελευταία τάξη του Λυκείου.  Από τη σημερινή βράβευση το εν λόγω βραβείο θα καθιερωθεί ως θεσμός και θα δίδεται στο σχολικό εορτασμό της Σημαίας και της 28ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιείται και η βράβευση των αριστευσάντων του προηγούμενου σχολικού έτους.
Η καθιέρωση του βραβείου «Σταμάτης Κ. Μανούσης» έχει σαν σκοπό να αποτελεί κίνητρο για την ευγενή άμιλλα άλλα και συντελεστή προώθησης της μόρφωσης για την κατάκτηση της γνώσης σαν κορυφαία αξία της πνευματικής ζωής αλλά και σαν ύψιστη τιμή στον ταπεινό Κώο Σταμάτη Μανούση, που μέσα από τις ιδιαίτερα δύσκολες προσωπικές συνθήκες, διέθεσε τον εαυτό του στους πατριώτες και στην πατρίδα του, που τόσο ιδιαίτερα λάτρεψε. 
Ποιος ήταν ο Σταμάτης Μανούσης;
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.kosnews24.gr/koinwnika/item/231792-kathieronetai-vraveio-stamati-manoysi

Δεν υπάρχουν σχόλια: