googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Απόδημοι Έλληνες Δωδεκανήσιοι

Γράφει η Κατερίνα Εμμανουήλ
Ο Απόδημος Ελληνισμός δίνει και φέτος το παρόν του στην πατρώα γη, στα νησιά μας, μεταφέροντας ένα θερμό μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης, αλλά και ελπίδας στο λαό μας, μπροστά στις πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που βιώνει ο τόπος μας. Οι απόδημοι Έλληνες Δωδεκανήσιοι δεν παραλείπουν κάθε καλοκαίρι να βρίσκονται κοντά στα νησιά μας και να μοιράζονται μαζί μας, το έντονο ενδιαφέρον ή καλύτερα το πάθος και την αγάπη τους, για τη μητέρα πατρίδα.
Αυτές τις μέρες, στη Λέρο, στην Κάλυμνο, ακόμα και στη Ρόδο, αλλά και σε όλα σχεδόν τα νησιά των Δωδεκανήσων γίνονται εκδηλώσεις προς τιμή των απόδημων νησιωτών μας. Πληθώρα επίσης, πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή απόδημων συμπατριωτών μας.
Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν τα μέγιστα στη συντήρηση, τη διατήρηση και ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος, αλλά και στην προβολή της τοπικής – της Δωδεκανησιακής μας ταυτότητας και κληρονομιάς, που αποτελούν για τον τόπο μας ένα μοναδικό θησαυρό.
Και είναι πραγματικά υποχρέωσή μας να εξάρουμε το έργο και την προσφορά του Απόδημου Ελληνισμού – των Απόδημων Δωδεκανησίων, για τα νησιά μας.
Η προστασία και η διατήρηση του στενού δεσμού της πατρίδας μας, με τους Απόδημους Έλληνες είναι, πάνω απ’ όλα, εθνική ευθύνη.
Οι Έλληνες της διασποράς κρατούν αθάνατο το ελληνικό στοιχείο από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο. Η Ομογένεια κρατάει δυναμικά την εθνική ταυτότητα και συνείδηση, την ελληνική γλώσσα και διαφυλάττει την πολιτιστική κληρονομιά. Και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο για τη συσπείρωση του Ελληνισμού.
Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.dimokratiki.gr/12-08-2018/apodimoi-ellines-dodekanisioi-grafei-i-katerina-emmanoyil/

Δεν υπάρχουν σχόλια: