googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η Ιταλική κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο σωτηρίας για την Ευρώπη...

Migrants stand aboard the Italian Coast Guard ship Diciotti, moored at the Catania harbor, Tuesday, Aug. 21, 2018. One and seventy-seven migrants rescued at sea remained aboard the Italian Coast Guard ship Diciotti Tuesday morning as the Italian government refused to let them disembark in the port of Catania until other European countries agree to take them.The Diciotti arrived in the port of Catania late Monday night after spending days off the Italian coast as the Italian and Maltese government bickered over where they will be taken. (AP Photo/Salvatore Cavalli)
Δεν είναι απλά ότι οι Ιταλοί έχουν κλείσει τα λιμάνια τους και στέλνουν αλλού κάθε φορά τα πλοία. Οι τύποι είναι θεούληδες, πολύ συντονισμένοι, με σχέδιο να στριμώξουν την ΕΕ σε σημείο που να αναγκαστεί να σταματήσει τις διασώσεις, που καταλήγουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια, τις οποίες κάνει και η Frontex, και να αρχίσει να ξεφορτώνει λαθρο σε λιμάνια εκτός Ευρώπης. Ήδη ο δ/ντής της Frontex έριξε την ιδέα της αποβίβασης σε πλωτές πλατφόρμες, όπου θα εξετάζονται και οι αιτήσεις ασύλου.
Ο Σαλβίνι φέρνει την ΕΕ προ των ευθυνών της και η πίεση που ασκεί θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και όλη αυτή η παρανοϊκή νομοθεσία για τις νομιμοποιήσεις τους. 20 δις είναι αυτά που πληρώνουν οι Ιταλοί, βάλε και μερικά ακόμη δις που θα τους φύγουν λόγω Brexit και βλέπω την γραφειοκρατία των Βρυξελλών σύντομα στην ανεργία.
Η Ελλάδα ως συνήθως είναι ο χρήσιμος πανηλίθιος της Ευρώπης χάνοντας την ευκαιρία να επωφεληθεί της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: