googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση Παυλίδη για το Λύκειο Ζηπαρίου. 446.000€ σε ιδιωτικό κτίριο όταν ο δήμος έχει δικό του...

το κτίσμα που προοριζόταν για δημαρχείο είναι η λύση για το Λύκειο Ζηπαρίου
Παρέμβαση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της μίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου έκανε ο Αριστοτέλης Παυλίδης με σύνεση ρεαλισμό και λογική όπως συνηθίζει.
Ειδικότερα ο κ. Παυλίδης δήλωσε τα εξής:
"Αναφερόμενος στο 13ο θέμα για την έγκριση της μελέτης και λήψης απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Μετατροπή διώροφου κτιρίου σε Λύκειο Ζηπαρίου» έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω: Με βραδύτατες και όχι συνήθεις διαδικασίες, ο Δήμος μας ενοικίασε για 6 καταρχήν χρόνια και με μίσθωση περίπου 36.000 ευρώ ανά έτος, κτίριο, το οποίο έχει ανάγκη σοβαρών επεμβάσεων, ώστε να καταστεί κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει το νεοϊδρυθέν Λύκειο Ζηπαρίου. Θα καταβάλει ο Δήμος μας δε, κατά τους υπολογισμούς των Τεχνικών Υπηρεσιών 230.000 ευρώ για τις απαιτούμενες εργασίες μετατροπής του κτιρίου σε «Σχολική Στέγη».
Σύνολο δαπάνης για εκτέλεση της σχετικής συμβάσεων 446.000 ευρώ (6Χ36.000= 216.000 για μισθώματα , συν 230.000 ευρώ για κτιριακές δαπάνες..
Το ποσό αυτό εάν διατίθετο για ολοκλήρωση του εγκαταλελειμμένου «καραγιαπί» έναντι της εκκλησίας της Αναλήψεως Ζηπαρίου, ώστε να γίνει Σχολικό κτίριο, εφ’ όσον βέβαια ο Δήμος είχε έγκαιρα αντιμετωπίσει τις γνωστές δυσχέρειες των παρόμοιων περιπτώσεων, θα είχαμε σύντομα ένα άρτιο εκπαιδευτήριο ιδιοκτησίας, μάλιστα του Δήμου μας.
Δεδομένου κ. Πρόεδρε ότι ουδέν των ανωτέρω εγένετο, ας γίνει τουλάχιστον γνωστό διά ποιον σκοπό προορίζει η Δημοτική Αρχή το εν λόγω κτίριο, που άλλωστε υφίσταται και τις φθορές της εγκαταλείψεως.
Ζητώ δηλαδή να αποκαλυφθεί, έστω και τώρα, περί την λήξη της θητείας μας, το μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό
."

Δεν υπάρχουν σχόλια: