googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η ομιλία Τσίπρα στην Ιθάκη.


Κώστας Βουρλιάς
Ελληνίδες και Έλληνες,
Μετά από 8 χρόνια περιπλάνησης, ταλαιπωρίας και αγώνα, βρισκόμαστε εδώ, στην ακριτική Ιθάκη για να γιορτάσουμε το τέλος των μνημονιων.
Το ταξίδι της επιστροφής της χώρας μας στην ομαλότητα και την αξιοπρέπεια δεν ήταν εύκολο, αλλά σήμερα γίνεται πραγματικότητα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. 
Ιδιαίτερα τα 4 αυτά τελευταία χρόνια αναγκάστηκα πολλές φορές να ζητήσω από τον λαό μας να κλείσει τα αυτιά του στις Σειρήνες του λαϊκισμου και της ανευθυνότητας. Εγώ δεθηκα στο κατάρτι και άκουσα το τραγούδι τους, όμως ούτε για ένα δευτερόλεπτο σκέφτηκα να εγκαταλείψω τον αγώνα.
Περάσαμε με θάρρος από τη χώρα των σανοφαγων, με συγχωρείτε, των λωτοφαγων, όπου κάποιοι προσπάθησαν να μας εξορισουν και σήμερα είμαστε εδώ, έτοιμοι να απολαύσουμε τους καρπούς από τις θυσίες μας.
Χρειάστηκε πολλές φορές να διαβούμε τον Ρουβίκωνα, να κατέβουμε ακόμα και στον Άδη για να υπερασπιστουμε τις ιδέες και τις αξίες μας.
Παλεψαμε με τέρατα, με το ΔΝΤ, την τρόικα... Αναγκάστηκα να σκοτώσω όλους τους μνηστηρες της εξουσίας, όλους αυτούς που ήθελαν να αρπάξουν την περιουσία του λαού μας. Χρειάστηκε κάποτε να τυφλώσω τον γίγαντα Πολύφημο. Όταν με ρώτησε ο Πολύφημος ποιος είμαι με θάρρος του απάντησα :
Είμαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: