googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Είναι δυνατόν;

Τα διεθνή μέσα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
φωτό: http://newpost.gr
George Gampierakis 
Μα τι πράμα είναι αυτό; Χάρηκα πραγματικά που ελευθερώθηκαν τα "παιδιά"; αλλά είναι δυνατόν να πηγαίνει να τους πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ (!) να τους υποδέχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (!) να κατεβαίνουν τη σκάλα ένστολοι (!) να παρατάσσεται άγημα(!), να χαιρετούν εκείνοι το άγημα(!), ο πρωθυπουργός της χώρας να μιλάει για ήρωες(!),να,να,να;;; Κι από κοντά να λένε επίσημοι και μη ότι τους ελευθέρωσε η Παναγία!!!!
Μα αν αυτά τα παιδιά είναι ήρωες επειδή τους έπιασαν οι Τούρκοι στο περίπολο και έκαναν φυλακή επί 5 μήνες, τότε τι διάολο ήταν ο Αθανάσιος Διάκος, ο Καραισκάκης, ο Κολοκοτρώνης και τόσοι άλλοι; Ε κάπου "σκάστε κάποιοι με τις παπαριές σας" που θα έλεγε και η κυρία Αυλωνίτου!!!

Αλλά φοβάμαι ότι αυτή η περιπέτεια ΔΕΝ έχει τελειώσει.
Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής οι δυο στρατιωτικοί μας έπρεπε να κάνουν πολλά πράγματα, ταυτόχρονα, από την στιγμή που κατάλαβαν ότι είχαν πέσει σε ενέδρα, από τα οποία έκαναν και άλλα δυστυχώς ΟΧΙ.
1. Παραδέχτηκαν πως με δικό τους λάθος έπεσαν στα χέρια των Τούρκων αλλά πρόλαβαν να ενημερώσουν την Μονάδα τους.
2. Παρέδωσαν τον οπλισμό τους, τους ασυρμάτους, τις συχνότητες, ενδεχομένως και κωδικούς επικοινωνίας (που έπρεπε να καταστραφούν αλλά δεν έκαναν), παρέδωσαν το εθνόσημο.
3. Με την πράξη τους αυτή έφεραν την χώρα σε πολιτικά δυσχερή θέση και έδωσαν το δικαίωμα στον Ερντογάν, διπλωματικά (πάντα), να ζητάει, τους 8 Τούρκους για την απελευθέρωση τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο(;;;) θα έπρεπε να μεταφερθούν οδικώς με αυτοκίνητο ή με ελικόπτερο στην Μονάδα τους, να φορέσουν στολές, να δώσουν αναφορά στον Αξκο Υπηρεσίας, να κάνουν ιατρικές εξετάσεις, να πάρουν ολιγοήμερη άδεια και να αρχίσει η ανάκριση από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη παρουσία της ΕΥΠ.
Τώρα γιατί τους ετοίμασαν τέτοια υποδοχή των με «ηρωικές φανφάρες», πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τιμητικό άγημα Δ Ε Ν ξέρω.
Σαφώς η Κυβέρνηση επεδίωξε να αξιοποιήσει το γεγονός πολιτικά και επικοινωνιακά...αλλά στρατιωτικά η υπόθεση αυτή "μπάζει" απο παντού!

Nikos Sofos 
Μια λέξη για όλη τη φιέστα επιπέδου Καρανικα. Καμουζελικια. Διοργανώνεις νυχτιάτικα, εκδήλωση υποδοχής Αρχηγού κράτους, κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, για να φέρεις από απέναντι δύο πιτσιρικάδες που από βλακεία τους χάσανε το δρόμο τους και βάλανε ολόκληρη χώρα σε διπλωματικές περιπέτειες. Μήπως θα έπρεπε να τους αποστρατεύσουν, αντί να τους ηρωποιησουν? Ποια ήταν δηλαδή η τόσο σημαντική αποστολή που εκτελούσαν, μέσα στο τουρκικό έδαφος, όταν αιχμαλωτίστηκαν? Αυτές ήταν οι εντολές και οι οδηγίες που είχαν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: