googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Σχετικά με την επιστροφή των Αξιωματικών...














Δ ε δ ο μ έ ν α :
 1. Οι αξιωματικοί συνελλήφθησαν απο ξένο στρατιωτικό άγημα δίχως μάχη. Δεν γνωρίζουμε αν όντως τους συνέλλαβαν εντός ή εκτός συνόρων (τεράστια διαφορά).
2. Οι αξιωματικοί ηταν αιχμάλωτοι και μετά όμηροι. Το να παραμένεις σε ένα κελί χωρίς γνωση του τι θα γίνει είναι μια διαδικασία με κόστος για τον φυλακισμένο.
3. Οι ευθύνες των αξιωματικών τελειώνουν στο περιστατικό. Θα κριθουν σε ΕΔΕ και πιθανώς σε στρατοδικείο για παράβαση άρθρων του κώδικα (διαβάζοντας στρατιωτικούς..το άρθρο 21 νομίζω)
4. Η γελοιότητα και η ηλιθιότητα πολιτικών γαιδάρων που θελήσαν να κάνουν φιέστα την επιστροφή αξιωματικών που παραδοθηκαν αμαχητί δείχνει μεγάλο πρόβλημα. Δίνει το μήνυμα πως δεν τρέχει και τίποτα αν παραδοθείς.. τι εγινε αν πετάξεις τα όπλα;.. αν χαθείς στα σύνορα, ή σε συλλάβουν μέσα στο δικό σου έδαφος;
Η αποδοση τιμων αρχηγού κράτους και όλη αυτή η απιστευτη γελοιότητα με χαιρετισμό αγήματος απο στρατιώτες που δεν είναι κληρωτοί αλλά είναι αξιωματικοι ορκισμένοι να υπηρετούν ως τελευταία ρανιδα αίματος (κείμενο όρκου) για μένα δεν βαραινει τους στρατιωτικούς αλλά τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ της χώρας. Που βρίζουν όσους εκτελούν καθηκον χάνοντας πολλά , αλλά όταν είναι να σώσουν τον πισινό τους δεν διστάζουν την αδυναμία να την κάνουν τιμή.
Ελπίζω οι αξιωματικοί να συνεχίσουν την ζωή τους, να έχουν υγεία και ευτυχία με τις οικογένειες τους ως πολίτες και ως ανθρωποι. Όμως στο ζητημα της ιδιότητας τους ούτε ήρωες είναι, ούτε πρότυπο αξιωματικού... τουναντίον..
Για εκείνους που μιλούν για το τι θα εκανε άλλος στην θέση τους, αυτό το ξέρει ο καθένας μόνο όταν βρεθεί υπό απειλή ζωής. Προσωπικά δεν το έχω νιώσει υπό απειλή κάνης αλλά σε άλλο βαθμο και άλλο επίπεδο μαχιμότητας... και ξέρω οτι αν τα παρατήσω και φυγω να σωθώ, κάποιος άλλος μπορεί να χάσει την ζωή του που δεν θα μπορεί κιόλας να προστατευθεί. Για αυτό άλλωστε φοράς το εθνόσημο... γιατί φρουρείς τον τομέα σου. Οχι μόνο οπότε σε συμφέρει.
Του Αλέξανδρου Νικλαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: