googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Astronomy Picture of the Day: Η ΝΑSA έλαβε σήμα «καρδιακού παλμού» από το Voyager 2

 

#NASA,#space,#διάστημα,

Η ΝASA ανακοίνωσε τo απόγευμα της Τρίτης ότι έλαβε ένα σήμα «καρδιακού παλμού» από το σκάφος Voyager 2 αφού προηγουμένως είχε χάσει επαφή με το διαστημικό αεροσκάφος που βρίσκεται δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη.

Τον περασμένο μήνα, το διαστημόπλοιο -που εξερευνά το σύμπαν από το 1977- είχε στρέψει την κεραία του έτσι ώστε αυτή να δείχνει δύο μοίρες μακριά από τη Γη, μετά από μια λανθασμένη εντολή.

Ως αποτέλεσμα, ο ανιχνευτής του σταμάτησε να λαμβάνει εντολές ή να στέλνει δεδομένα.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης, η NASA ανακοίνωσε ότι ελήφθη ένα σήμα από το Voyager 2 κατά τη διάρκεια μιας σάρωσης του ουρανού.

Το Voyager 2 απέχει περισσότερα από 19,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, όπου ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 55.346 χλμ/ώρα στον διαστρικό χώρο, τον χώρο μεταξύ των αστεριών.

Από τις 21 Ιουλίου, το διαστημικό σκάφος έπαψε να λαμβάνει εντολές ή να στέλνει δεδομένα στο Deep Space Network της NASA, δηλαδή στο πλέγμα από γιγάντιες κεραίες σε όλο τον κόσμο, ενώ το διαστημόπλοιο δεν λαμβάνει εντολές από ελεγκτές εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2023/08/poli-skliro-gia-na-pethani-i-nasa-elave-sima-kardiakou-palmou-apo-to-voyager-2/


Δεν υπάρχουν σχόλια: