googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Κλέψε ελεύθερα και με τη… βούλα του ελληνικού κράτους

 

ίσαι συνταξιούχος και σου λένε ότι θα χάνεις το 30% της σύνταξής σου επειδή στα 60 φεύγα αναγκάζεσαι να παραμείνεις στην… ενεργό δράση για να συμπληρώνεις το εισόδημά σου. Έχεις συσσωρεύσει οφειλές στο ασφαλιστικό ταμείο και ενημερώνεσαι ότι δεν μπορεί να βγάλεις σύνταξη λόγω οφειλών (σ.σ αλήθεια πώς θα αποπληρώσεις τα χρέη αν δεν έχεις εισόδημα). Ξεχνάς να κάνεις μια δήλωση και πέφτουν τα πρόστιμα βροχή.

Προσοχή όμως. Αν… ξεχάσεις να δηλώσεις τον θάνατο του γονιού σου και εξακολουθήσεις να εισπράττεις τη σύνταξή του ακόμη και για μια 10ετία, δεν τρέχει τίποτα. Ποιος θέλει άλλωστε να θυμάται ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός όσο η απώλεια του δικού σου ανθρώπου; Να μπαίνει στην τράπεζα η σύνταξη μόνο, για να θυμάσαι τα… καλά.

Και για όποιον δεν κατάλαβε - λογικό καθώς η είδηση «έσκασε» μέσα στο τετραήμερο του 15Αύγουστου - ιδού και η «είδηση»: Ο Άρειος Πάγος με απόφαση του έριξε στα μαλακά γιο θανούσης καθώς εξακολουθούσε να εισπράττει την σύνταξη για 161 μήνες μετά τον θάνατο (Μάρτιος 1999 έως και Απρίλιο 2014). Το δε ποσό που καρπώθηκε έφτασε στα 64.660 ευρώ.

Τι έκανε ο Άρειος Πάγος; Ενώ το 5μελές εφετείο κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον ξεχασιάρη γιο σε 4 χρόνια φυλακή, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση και έπαυσε την ποινική δίωξη.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.liberal.gr/oikonomia/klepse-eleythera-kai-me-ti-boyla-toy-ellinikoy-kratoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: