googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Ο «μικρομεγαλισμός» του Έντι Ράμα και η υφαρπαγή των ομογενειακών περιουσιών

 


Μία ακόμη περίπτωση αλβανικού εθνικολαϊκιστικού μικρομεγαλισμού ή απλώς ξεδιάντροπη επιχείρηση υφαρπαγής περιουσιών Ελλήνων ομογενών σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη για την Αλβανία παραθαλάσσια περιοχή; Πιθανόν και τα δύο. Η υπόθεση του προφυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, δεν είναι εύκολη. Ούτε για τα Τίρανα, ούτε και για την Αθήνα. Και όσο καθυστερεί η διευθέτηση, με ευθύνη της αλβανικής πλευράς, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κακοφορμίσει.

Η διευθέτηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση παρέμβαση στην ανεξάρτητη αλβανική Δικαιοσύνη. Οι γνωρίζοντες το περιεχόμενο του φακέλου Μπελέρη, σημειώνουν, πρώτα απ´όλα, πως σε άλλες 29 αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν δεν υπήρξε προφυλάκιση του κατηγορουμένου. Η επιμονή στην προφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας γεννά τη βεβαιότητα για το πιθανό σχέδιο που εκτυλίσσεται το τελευταίο τρίμηνο.

Εικάζεται ότι η αλβανική πλευρά επιδιώκει να εκπέσει του αξιώματος του ο ομογενής δήμαρχος και με τη διενέργεια νέων εκλογών, να αναδειχθεί ένα άλλο πιο διαλλακτικό, κατά την άποψη τους, πρόσωπο ώστε να επέλθει συνεννόηση ως προς την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων οικοπέδων, η ιδιοκτησία των οποίων αμφισβητείται ότι ανήκει στους Έλληνες ομογενείς, σαν κατάλοιπο της κομμουνιστικής περιόδου. Στο μεταξύ θα έχει δοθεί η εντολή αποφυλάκισης του Μπελέρη και κατά τη συνήθη συμπεριφορά, «ποιος θα θυμάται σε μερικά χρόνια;»…

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.liberal.gr/portosalte/o-mikromegalismos-toy-enti-rama-kai-i-yfarpagi-ton-omogeneiakon-perioysion

Δεν υπάρχουν σχόλια: