googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Κάντε το όπως η Μενδώνη!

 


Η επιλογή της Λίνας Μενδώνη να συγκρουστεί με τον αρρωστημένο συνδικαλισμό είναι ένα από τα πρώτα θετικά δείγματα της κυβέρνησης που θέλουμε. Τολμά να κάνει αυτό που πρέπει, αθόρυβα, χωρίς να επιζητά όπως άλλοι την προβολή και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς συναδέλφους της υπουργούς. Ειδικά επειδή δεν δίστασε να τα βάλει με την αριστερά και τα γκρουπούσκουλα του 1%. 

Κάποιοι έσπευσαν ήδη να μειώσουν το ειδικό βάρος της πράξης της υπουργού, η οποία προέρχεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο, όχι τη ΝΔ. Ισχυρίζονται ότι η απόφαση άρσης της παραχώρησης ενός δημοσίου κτιρίου επειδή ο φορέας στον οποίο έχει παραχωρηθεί δεν σέβεται τους όρους της σύμβασης, δεν είναι δα και ένα τόσο περίπλοκο πρόβλημα.

Λάθος. Η παράβαση της απόφασης παραχώρησης ενός δημοσίου χώρου και η επινοικίασή του σε τρίτα πρόσωπα, χωρίς αυτή να προβλέπεται στην αρχική σύμβαση, δεν είναι μια ασήμαντη παρανομία. Κατά την ίδια λογική γιατί ένας ιδιώτης που του παραχωρείται ένα ακίνητο να μην το επινοικιάσει σε τρίτους για να αποκομίσει κέρδος; Ισούται με κατάχρηση φιλοξενίας.
Και η παρανομία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αποδειχθεί ότι με την κίνηση αυτή ο αρχικός παραχωρησιούχος αποκομίζει χρήματα, ότι πρόκειται για μια κατ’ εξακολούθηση εκ μέρους του συμπεριφορά, καθώς και ότι στον συγκεκριμένο χώρο οργανώνονται εκδηλώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το επιστημονικό αντικείμενο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Τα θετικά σχόλια με τα οποία υποδέχτηκε μεγάλο μέρος πολιτών, όπως φαίνεται στα social media, την απόφαση της κας. Μενδώνη, μας δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί από την κυβέρνηση να σπάσει αυγά.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.liberal.gr/politiki/kante-opos-i-mendoni

Δεν υπάρχουν σχόλια: