googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Astronomy Picture of the Day: Το θρυλικό Voyager 2 απάντησε στη «διαστρική κραυγή» της NASA: Αποκαταστάθηκε πλήρως η επικοινωνίας τους σε απόσταση 19,9 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη

 

#διάστημα,#space,#NASA,#Universe,

Χρειάστηκε μια «διαστρική κραυγή» στην άλλη άκρη του διαστήματος για να διορθωθεί ένα τεράστιο λάθος: η NASA ανακοίνωσε απόψε ότι αποκατέστησε πλήρως την επικοινωνία της με το θρυλικό Voyager 2, με το οποίο είχε χάσει την επαφή στα τέλη Ιουλίου.

Το διαστημόπλοιο που εκτοξεύτηκε το 1977 και αυτή τη στιγμή απέχει 19,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, «λειτουργεί κανονικά» και παρέμεινε «στην προκαθορισμένη τροχιά του», σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Οι εντολές που στάλθηκαν στις 21 Ιουλίου στο Voyager το οδήγησαν να στρέψει την κεραία του σε λάθος κατεύθυνση, μακριά από τη Γη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση δεδομένων. Αυτήν την εβδομάδα η NASA επιβεβαίωσε ότι κατάφερε να εντοπίσει το σήμα του και να διαπιστώσει ότι ήταν «σε καλή κατάσταση». Έπειτα, με μια τεχνική που την αποκάλεσε «διαστρική κραυγή», του έδωσε την εντολή να ανακατευθύνει την κεραία και να την στρέψει προς την κατεύθυνση της Γης.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2023/08/to-thriliko-voyager-2-apantise-sti-diastriki-kravgi-tis-nasa-apokatastathike-pliros-i-epikinonias-tous-se-apostasi-199-dis-chiliometron-apo-ti-gi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: