googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Γερμανία: Στροφή στην γεωθερμική τεχνολογία με στόχο την πράσινη μετάβαση

 


Η τεχνολογία είναι απλή - γίνονται γεωτρήσεις σε υπόγειες λίμνες, γνωστές ως υδροφόροι ορίζοντες, που βρίσκονται 1-3 χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος. Ολοένα και εντονότερη γίνεται η στροφή της γερμανικής βιομηχανίας στο υπέδαφος, καθώς η γεωθερμική τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες ως ανανεώσιμη πηγή θέρμανσης, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Το θρυλικό Oktoberfest του Μονάχου είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της μπύρας, με σχεδόν 6 εκατ. ανθρώπους να απολαμβάνουν κάθε χρόνο το φεστιβάλ. Αλλά λίγοι από αυτούς μπορούν να μαντέψουν τι συμβαίνει 3.000 μέτρα κάτω από τα πόδια τους.

Το μεγαλύτερο γεωθερμικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Κάθε μέρα, χιλιάδες γαλόνια ζεστού νερού αντλούνται στο μεγαλύτερο γεωθερμικό εργοστάσιο της Ευρώπης κάτω από το χώρο που λαμβάνει χώρα το Oktoberfest, παρέχοντας θερμότητα σε 80.000 κατοίκους της περιοχής.

«Όλα συμβαίνουν κάτω από το Wiesn», δήλωσε ο Christian Pletl, επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας κοινής ωφέλειας του Μονάχου SWM. «Έχουμε μια γεώτρηση ακριβώς από κάτω», προσθέτει. 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ot.gr/2023/08/01/green/ape/germania-strofi-stin-geothermiki-texnologia-me-stoxo-tin-prasini-metavasigrafimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια: