googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διώξτε τώρα ΜΚΟ και Αλληλέγγυους. Έφερναν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στα νησιά με δικά τους μέσα!

25
.....τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτός από την απόβαση προσφύγων και μεταναστών βιώνουν και την απόβαση «ακτιβιστών και αλληλέγγυων» παντός είδους. 
Λίγους μήνες νωρίτερα, η οικονομικά εύρωστη ΜΚΟ Migrant Offshore Aid Station (MOAS) καθοδηγούσε μέσω των social media πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονταν στα τουρκικά παράλια να κατευθυνθούν στο Αγαθονήσι. Είχε φροντίσει να αγκυροβολήσει στα παράλια του μικρού ελληνικού νησιού το υπερσύγχρονο σκάφος της οργάνωσης «Topaz Responder» με σκοπό να βοηθήσει με τους προβολείς του την αποβίβαση από τα πλοιάρια. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω σκάφος έχει μήκος 51 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ΜOAS ανήκει στον πλούσιο Αμερικανό Κρίστοφερ Κατραμπόνε, ο οποίος είχε τα προηγούμενα χρόνια αναπτύξει επιχειρηματικές δράσεις στο Αφγανιστάν! Ενα δεύτερο παράδειγμα αυθαιρεσίας είναι η διανομή του περιβόητου φυλλαδίου στην Ειδομένη για το πέρασμα στη FYROM από μη φυλασσόμενη διάβαση. Οι ελληνικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε ΜΚΟ και Ελληνες και ξένους «αλληλέγγυους».
Σχέσεις μίσους - αγάπης
Πριν από λίγο καιρό είχαν συλληφθεί στη Λέσβο πέντε εργαζόμενοι σε δύο ΜΚΟ με την κατηγορία ότι διευκόλυναν την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι τρία ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Γιώργος Πάλλης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου, μετέβησαν στη Μυτιλήνη για να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Στην κατάθεσή τους ζήτησαν «την απαλλαγή των εθελοντών από όλες τις κατηγορίες».
Διαβάστε περισσότερα:
http://vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=34550#.VvEeF4Ke9cs.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: