googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ιστορική ημέρα: Από σήμερα η Κύπρος βγήκε και επισήμως από το Μνημόνιο

Ιστορική ημέρα: Από σήμερα η Κύπρος βγήκε και επισήμως από το Μνημόνιο
Η Κύπρος ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) με ανακοίνωσή του.
Ο ESM κατέβαλε 6,3 δισ. ευρώ από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, που είχε εγκριθεί για τη χρηματοδότηση της Κύπρου, καθώς η χώρα δεν χρειάσθηκε τα υπόλοιπα 2,7 δισ. ευρώ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδωσε, επίσης, δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κύπρο.
Το πακέτο βοήθειας για την Κύπρο αποφασίσθηκε από τις χώρες της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2013. Ο ESM κατέβαλε 9 δόσεις από τον Μάιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015. Τα δάνεια θα αποπληρωθούν από το 2025 έως το 2031, με μία μέση περίοδο αποπληρωμής σχεδόν 15 ετών.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/259589/istoriki-imera-apo-simera-i-kypros-vgike-kai-episimos-apo-mnimonio#ixzz44VcVTCfY


Μετά την καταστροφική περίοδο του κομμουνιστή Χριστόφια, ηι Κύπροςμε σοβαρή κυβέρνηση εφάρμοσε με συνέπεια τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Τα αποτελέσματα σήμερα φαίνονται.

Όταν μία χώρα έχει υπεύθυνο εκλογικό σώμα και σοβαρούς πολιτικούς... Βγήκε από το μνημόνιο σε λιγότερο από 3 χρόνια. Εμείς ας συνεχίσουμε να πληρώνουμε διπλομισθίες σε κομματόσκυλα δημοσίους υπαλλήλους, να ξαναξοίγουμε την ΕΡΤ, να γιγαντώνουμε το δημόσιο... Ε αφού το θέλουμε το μνημόνιο ρε παιδί μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: