googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Β. Μαρκεζίνης: Η Τουρκία προωθεί τον εδαφικό «ακρωτηριασμό» της Ελλάδας μέσω του προσφυγικού

markezinis
......Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία διαπράχθηκε κατά τον κ. Μαρκεζίνη ένα στρατηγικό λάθος, το οποίο μπορεί να καταστεί ολέθριο. Είναι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Έβρου.
Τα νερά του ποταμού αποτελούν μέρος του αμυντικού σχεδιασμού της Ελλάδας για την παρεμπόδιση μία τουρκικής εισβολής. «Αν ελεγχθεί με αντιπλημμυρικά έργα ο Έβρος τότε η διεμβόλιση των ελληνικών εδαφών είναι θέμα χρόνου από τον τουρκικό Στρατό» εκτίμησε ο κ. Μαρκεζίνης. Ο κίνδυνος αυτός έρχεται σε συνέχεια των επισημάνσεων του pronews.gr για τη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών, με την οποία επίσης η Τουρκία αποσκοπεί στο να ακρωτηριάσει εδαφικά σταδιακά την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση απαξιώνει και την τάφρο του κ. Φράγκου στον Έβρο», σημείωσε ο γνωστός ακαδημαϊκός σημειώνοντας πώς η ιδεοληψία της κυβέρνησης μετατρέπεται σε πολιτικό πρόβλημα με εθνικές διαστάσεις.
Read more: 
http://www.crashonline.gr/%CE%B2-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B4%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: