googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Έκαναν hot spot το Πολυτεχνείο. Αναρχικοί και αντεξουσιαστές ασκούν μεταναστευτική πολιτική και στο όνομα της αλληλεγγύης μετατρέπουν πανεπιστημιακά κτήρια σε καταυλισμούς προσφύγων


Την ώρα που η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις στο Προσφυγικό, αναρχικοί και αντεξουσιαστές ασκούν μεταναστευτική πολιτική καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια, στεγάζοντας σε αυτά πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντας το Πολυτεχνείο σε hot spot. 
Με το «έτσι θέλω», άτομα του αναρχικού και αντεξουσιαστικού χώρου εκδίωξαν και κρατούν εδώ και έναν μήνα έξω από το ιστορικό κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την πανεπιστημιακή κοινότητα υπό την απειλή βίας, όπως μέλη της κατήγγειλαν δημοσίως, λειτουργώντας πλέον τους πανεπιστημιακούς χώρους ως αυθαίρετο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Με τις πρυτανικές αρχές να σιωπούν εκκωφαντικά και τις φοιτητικές οργανώσεις να τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα, ένα κτίριο-σύμβολο του Πολυτεχνείου, το οποίο έχει χρυσοπληρωθεί από τον Ελληνα φορολογούμενο όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς υπήρξε στόχος βανδαλισμών, και στο οποίο γίνονταν μαθήματα και εξετάσεις, έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε οργανωμένη πολιτεία, η οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και θεσμικά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα εθνικής σημασίας όπως το Προσφυγικό. 
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/565139/ekanan-hot-spot-to-polutehneio-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: