googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Παράνομοι και επισήμως όσοι μπαίνουν από σήμερα στην Ελλάδα-άδειασαν τα hot spots

Παράνομοι και επισήμως όσοι μπαίνουν από σήμερα στην Ελλάδα-άδειασαν τα hot spots
Παράνομοι θα χαρακτηρίζονται από σήμερα 20 Μαρτίου όσοι μετανάστες φτάνουν από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος και άμεσα θα ενεργοποιούνται οι προβλέψεις της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη οι ελληνικές αρχές με ταχύτατες διαδικασίες αδειάζουν  τα νησιά του Αιγαίου από τους υπάρχοντες μετανάστες και ειδικότερα όπου υπάρχουν hot spots ώστε οι νέοι μετανάστες που θα έρχονται να καταγράφονται και να μπαίνουν στη διαδικασία επανεισδοχής στην Τουρκία. Η  συμφωνία των Βρυξελλών  προβλέπει ότι, όλοι οι παράνομοι μετανάστες που διασχίζουν την Τουρκία και φθάνουν στα ελληνικά νησιά από σήμερα και μετά και δεν καταθέτουν αίτημα ασύλου ή οι αιτήσεις τους κρίθηκαν ακατάλληλες θα επιστρέφουν στην Τουρκία.
Για την υλοποίηση της συμφωνίας προβλέπεται και η παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά και Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία από σήμερα και μετά.
Αδειάζουν τα hot spot.2000 αναμένονται το βράδυ στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Με την έναρξη της συμφωνίας οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει μία επιχείρηση εκκένωσης των νησιών μεταφέροντας όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες προς κέντρα κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται σε όλα τα νησιά όπου λειτουργούν «hotspots», όπως στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο και την Κω. Στόχος είναι τα κέντρα αυτά να αδειάσουν, ώστε όσοι καταφτάνουν από σήμερα στα νησιά να είναι υποψήφιοι για επιστροφή στα τουρκικά εδάφη.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή στα πρακτορεία της Λέσβου να μην εκδίδουν κανένα εισιτήριο για τους πρόσφυγες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.liberal.gr/arthro/38306/epikairotita/2016/paranomoi-kai-episimos-osoi-mpainoun-apo-simera-stin-ellada-adeiasan-ta-hot-spots-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: