googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οκτώ στους δέκα λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα

Δημοσκόπηση: Οκτώ στους δέκα λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα
Στο ναδίρ κατρακυλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.
Η μοναδική στα πολιτικά χρονικά ραγδαία κατρακύλα της κυβέρνησης συνοδεύεται από αντίστοιχη άνευ προηγουμένου κατάρρευση της εικόνας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειονότητας της κοινής γνώμης, που δείχνει να μη δελεάζεται από το περιβόητο δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» και εκπέμπει SOS για τους σχεδιασμούς περί νέων περικοπών στις συντάξεις και αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων. Η πλειοψηφία, ωστόσο, του εκλογικού σώματος, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», απορρίπτει στην παρούσα φάση την προοπτική προσφυγής στις κάλπες και προκρίνει την αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης.
Ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών, έναντι 21% των ερωτηθέντων που προτιμούν τις εκλογές, ενώ στο 22% περιορίζονται όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ενδεικτικό, εξάλλου, της ευρύτατης απογοήτευσης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία είναι ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες (72%) διαβλέπουν ότι η κατάσταση στη χώρα στο επόμενο εξάμηνο θα επιδεινωθεί. Στο 17% φθάνουν όσοι πιστεύουν -ή ίσως ελπίζουν- ότι η κατάσταση θα μείνει ίδια, ενώ μόλις στο 8% περιορίζονται εκείνοι που αποδέχονται τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί βελτίωσης και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για επερχόμενη… ανάσταση.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/277201-dimoskopisi-okto-stous-deka-lene-oti-o-siriza-exase-to-ithiko-pleonektima

Δεν υπάρχουν σχόλια: