googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Προκλητικός ο Μουζάλας: Το 50% των μεταναστών στα hot spot είναι παράνομοι.

Μουζάλας: Το 50% των μεταναστών στα hot spot είναι παράνομοι
Σε μια ευθεία παραδοχή που προκαλεί αίσθηση προχώρησε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, το 50% από τα 8.000 άτομα που βρίσκονται στα hot spot των νησιών του Αιγαίου είναι «μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας». Παράλληλα,  ο κ. Μουζάλας ομολόγησε ότι στους χώρους φιλοξενίας υπάρχουν και μικρομαφίες.
Σε ό,τι αφορά τις  διαδικασίες για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου σημείωσε ότι επιταχύνονται σταδιακά με αποτέλεσμα από τις 30 ημερησίως να έχουν φτάσει τις 70 και ο στόχος να είναι η εξέταση 150 την ημέρα, δεδομένου του αριθμού των εγκλωβισμένων στα νησιά, η ολοκλήρωση των διαδικασιών φαντάζει πολύ μακριά.  Αναφορικά με τα ασυνόδευτα ανήλικα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 500 θέσεων φιλοξενίας σε όλη της χώρα εντός του Ιουλίου.
«Έχουμε έναν κόσμο που έχει πια διαφορετική ψυχοσύνθεση. Έφτασε στη βρύση να πιει νερό -για να πάει Ευρώπη- και  στέρεψε η πηγή. Τελειώνουν τα λεφτά του, οι προσδοκίες του έχουν ματαιωθεί και γίνεται επιθετικός δικαιούται να είναι και διεκδικητικός.  Γενικά το χειριζόμαστε με τη μεγαλύτερη δυνατή δική μας αξιοπρέπεια και σεβόμενοι της δική τους. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μικρομαφίες. Άνθρωποι που πίνουν, άλλοι που πάνε να βάλουν ναρκωτικά στα hot spot. Υπάρχουν αψιμαχίες. Δεν ισχύει όμως ότι υπάρχουν συχνές επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνομαι από άλλο κόσμο όταν λέω ότι είναι φυσιολογικό. Είναι όμως θέμα χειρισμού πώς θα “χτυπήσεις” το κακοποιό στοιχείο και θα σεβαστείς την αξιοπρέπεια των καλών», σημείωσε.
Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/59943/epikairotita/2016/mouzalas-to-50-ton-metanaston-sta-hot-spot-einai-paranomoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: