googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πολιτικοί απατεώνες. Άλλα συμφώνησαν με την Cosco και άλλα έβαλαν στο νομοσχέδιο!!!



Ενστάσεις στο κατατεθέν νομοσχέδιο κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου διατυπώνει η κινεζική Cosco, απαριθμώντας διαφορές σε σχέση με τα συμφωνηθέντα, μεταξύ των δύο πλευρών, που υπογράφτηκαν στις 8 Απριλίου στο Μαξίμου.
Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με καθυστέρηση, δεδομένου ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφισή του ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός πριν το ταξίδι του στην Κίνα την Παρασκευή να έχει κλείσει το θέμα.
Ομως, με επιστολή της προς τον αντισυμβαλλόμενο της, το ΤΑΙΠΕΔ,  η Cosco μιλά για «παραβίαση  των βασικών όρων της συμφωνίας» και απαριθμεί σειρά εκτροπών της. 
Ειδικότερα κάνει λόγο για « πλήρη ανατροπή των συμφωνηθέντων» και εξηεί πως «το κείμενο του σχεδίου κυρωτικού νόμου της νέας Σύμβασης Παραχώρησης («ΣΠ») μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε., που κατατέθηκε χθες 28/6/2016, προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από το αντίστοιχο σχέδιο κυρωτικού νόμου που έχει προσαρτηθεί ως Παράρτημα 13 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεταξύ μας Σύμβασης για την Πώληση των Μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. («ΣΠΜ»). Το σημαντικότερο όμως είναι πως το κατατεθέν σχέδιο νόμου δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συμφωνίας μας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ».
http://www.kathimerini.gr/865558/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/epistolh-katapelths-ths-cosco-pros-thn-kyvernhsh

Δεν υπάρχουν σχόλια: